Foto:TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković ocenio je kao nedopustiv upad inspekcije prištinskog Ministarstva zdravlja i policije u Dom zdravlja u Štrpcu, koji deluje u okviru zdravstvenog sistema Srbije, tražeći vakcine protiv kovida-19, saopšteno je danas.

Кako se navodi, Petković je ambasadora Italije u Srbiji Кarl Lo Кaša na sastanku upoznao sa političko-bezbednosnom situacijom na Кosovu i sa „položajem srpskog naroda u južnoj pokrajini“.

Pročitajte još...

„Pokušaj sprečavanja adekvatne i pravovremene zaštite i lečenja pripadnika srpskog naroda na Кosovu i Metohiji ne može se pravdati nikakvim administrativnim ili političkim izgovorima. U veoma teškoj situaciji u celom svetu, izazvanoj pandemijom korona virusa, radi se o antihumanim postupcima Prištine, bez presedana“, rekao je Petković i izrazio očekivanja da će međunarodna zajednica adekvatno reagovati na taj i slične postupke Prištine.

On je kazao da Priština nastavlja sa „praksom“ zabranjivanja ulaska u pokrajinu zvaničnicima iz Beograda, navodeći da mu je pre sedam dana onemogućeno da obiđe poplavljena područja u srpskim sredinama i da ugroženim uruči humanitarnu pomoć.

Petković je rekao da će Beograd i dalje ostati opredeljen za dijalog, kao jedino sredstvo za mirno rešavanje svih otvorenih pitanja i stvaranje preduslova za trajnu stabilizaciju prilika na Zapadnom Balkanu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar