Petar Petković Foto: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bg

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je da su kosovski policajci danas ušli 500 metara na teritoriju centralne Srbije. Kako kaže, to je još jedan dokaz kako Aljbin Kurti i Dželjalj Svećlja krše rezoluciju 1244.

„Kurtijeva policija ponovo je ušla na teritoriju centralne Srbije, 500 metara od administrativne linije, ušli su policijskim vozilom naoružani do zuba. Danas je policijski službenik iz Bujanovca uočio kako se brzo kreće policijsko vozilo KS polciije iz Karačeva prema selu Breznica. To vozilo je jurilo kombi bele boje. Sa tog drumskog puta belo vozilo je skrenulo i otišlo u pravcu sela. Naši pripadnici policije su krenuli u pravcu pripadnika KS polciije kako bi ih zaustavili u nameri da vršljaju po centralnoj Srbiji“, rekao je Petković.

PROČITAJTE JOŠ

Petković je dodao da kada su videli da su ih uočili pripadnici srpske polciie, suvozač je brzo ušao u vozilo i otišli su u pravcu Kosova i Metohije, odnosno prema Karačevu.

„Šta bi bilo da ih naša policija nije videla, otišli bi prema selu Breznica da vršljaju. Oni nemaju šta da traže u centralnoj Srbiji, kao što nisu imali šta da traže ni 14. juna. Nakon toga se vozač kombija samoinicjativno javio polciijskoj stanici i ispričao šta se desilo, ispričao je da su pripadnici KS policije počeli da ga jure jer je imao bujanovčke tablice bez stikera“, dodao je direktor Kancelarije za KiM.

***

BONUS VIDEO: Šok bombe i suzavac u Zvečanu: Kosovska policija upala u zgradu opštine

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare