Petar Petković Foto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

Petar Petković, direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju, ocenio je da predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić "bezuspešno pokušava da naudi predsedniku države Aleksandru Vučiću u njegovoj borbi za zaštitu nacionalnih interesa".

„A kad smo kod referenduma, na kojem bi Jeremić prošao baš onako kako prolazi na izborima, Srbi na severu Кosova i Metohije su prošlog vikenda imali neku vrstu plebiscita i tom prilikom pokazali da jednoglasno podržavaju državotvornu politiku Vučića“, rekao je Petković u pisanoj izjavi.

Povodom akcije Narodne stranke za prikupljanje potpisa za referendum „o francusko-nemačkom planu za Kosovo“, Petković je napisao da „građani, a posebno naši građani na Kosovu i Metohiji, znaju ko se svakodnevno do poslednjih atoma snage bori za njihovu sigurnu budućnost“.

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić rekao je za list Nova da je referendum jedini legalan, demokratski i nenasilan način da se stane na put daljem sprovođenju „francusko-nemačkog plana za nezavisnost Kosova i Metohije“ i da je to jedini izborni proces u kojem bi Vučićev režim mogao danas da bude poražen.

***

BONUS VIDEO – DLZ i Vuk Jeremić: „Vučić laže – prihvatio je sporazum“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare