Foto:TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Direktor Kancelarije za KiM Vlade Srbije Petar Petković izjavio je večeras da se Ramuš Haradinaj nada da će neosnovanim optužbama i napadima na predsednika Srbije Aleksandra Vučića pribaviti svojoj stranci još neki glas na predstojećim izborima.

Petković je, povodom današnjih Haradinajevih optužbi na račun Vučića, poručio da ni Albanci na Kosovu i Metohiji, koji, kako je naveo, samo sa čežnjom mogu da posmatraju ekonomske i političke uspehe Srbije, više ne nasedaju na njegove trikove.

„Građani na Kosovu i Metohiji, bez obzira na njihovu nacionalnu i versku pripadnost, žele da žive u bezbednom i prosperitetnom društvu, a već viđeni napadi na Vučića ne mogu da prikriju činjenicu da albanski politički lideri u Prištini nemaju odgovor na ekonomske, socijalne, pa ni na zdravstvene izazove“, naglasio je Petković u saopštenju.

„Nije Aleksandar Vučić ovih dana slao ekstremiste da ispisuju UČK grafite u srpskim selima na Kosovu i Metohiji, postavljao UČK bilborde na ulazu u naša naselja i provocirao i zastrašivao naš narod najavljujući referendum za stvaranje velike Albanije, već upravo oni koji rasplamsavaju mržnju prema Srbima i Srbiji“, dodaje je direktor Kancelarije za KiM.

Petković istič da je predsednik Srbije bio i da ostaje najiskreniji i najdosledniji borac za mir i stabilnost u regionu, a kao neprijatelja ga mogu doživljavati samo oni koji priželjkuju sukobe i krvoprolića.

„Takvu mračnu budućnost na Kosovu i Metohiji, uveren sam, priželjkuje samo zanemarljiva manjina kojoj se na ovaj način Haradinaj dodvorava“, rekao je.

Albanski učesnici u predizbornoj trci na KiM, kako dodaje, moraju da, u interesu zajedničke budućnosti, prestanu da raspaljuju plamen mržnje i netrpeljivosti, jer uzajamno poštovanje, razumevanje i dijalog jeste jedino što može i albanskom i srpskom narodu doneti bolju i prosperitetniju budućnost, dok zapaljive poruke svima mogu doneti samo nesreću.

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je danas na predizbornom skupu u Južnoj Kosvoskoj Mitrovici da predsednik Vučić koristi Srbe sa Kosova kako bi opstao na vlasti.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar