Foto: TANJUG/ INSTAGRAM BUDUCNOSTSRBIJEAV

Ovu posetu su samoinicijativno pokrenula deca iz Gračanice u želji da dođu u Beograd na današnji dan, kako bi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću čestitali rođendan, a Kancelarija za Kosovo i Metohiju im je pomogla da svoju želju i ostvare i organizovala im ovaj put, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju, nedugo nakon što je objavljen snimak u kojem mališani pevaju rođendansku pesmu predsedniku.

Petković je danas ugostio decu iz Gračanice i tom prilikom s njima obišao novi spomenik Stefanu Nemanji.

Petar Petković Foto:TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

U razgovoru sa njima istakao je koliko je značajna istorijska ličnost bio ovaj vladar za našu državu, kulturu i veru, saopšteno je iz Kancelarije.

Nakon obilaska spomenika i renovinarnog Savskog trga, Petković je sa decom prošetao i do Beograda na vodi i upoznao ih sa najvrednijim projektom u našem gradu.

Tokom obilaska i uživanja u Beogradu, gosti iz Gračanice uputili su se i u obilazak Beogradskog zoološkog vrta.

„Ovu posetu su samoinicijativno pokrenula deca iz Gračanice u želji da dođu u Beograd na današnji dan, kako bi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću čestitali rođendan, a Kancelarija za Kosovo i Metohiju im je pomogla da svoju želju i ostvare i organizovala im ovaj put“, navodi se u saopštenju.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare