Petar Miletić Foto: N1

"Informacija koja je objavljena je samo do pola tačna. Ja sam imenovan za spoljnog konsultanta Aljbina Kurtija, a ne spoljno-političkog, finansiran od strane Vlade Nemačke", preciznije ministarstva spoljnih poslova Nemačke za pitanja zajednica", kaže u pisanoj izjavi za Danas Petar Miletić, bivši potpredsednik Skupštine Kosova.

On je tako odgovorio na pitanje Danasa o njegovoj novoj funkciji koja je imala odjek u ovdašnjoj javnosti, te naznačio da ne bi dalje ulazio u pojašnjavanja jer će, kako kaže, imati samo savetodavnu, ali ne i odlučujuću ulogu u donošenju odluka.

Faksimil odluke Kurtija o imenovanju Miletića, u kojoj se navodi da su dužnosti i odgovornosti savetnika regulisane Uredbom kosovske vlade za oblasti administrativne odgovornosti kabineta premijera i ministarstava, objavio je portal na albanskom demokracia.com.

Podsetimo, Petar Miletić je 2012. godine bio potpredsednik kosovske skupštine ispred Samostalne liberalne stranke.

On je te godine osudio akciju pokreta Samoopredeljenje na graničnim prelazima Merdare i Bela Zemlja.

KoSSev je objavio i link ka izjavi Miletića iz 2016. godine, kada je rekao da Zajednica srpskih opština nikada nije morala da dođe na dnevni red, jer „kosovski Srbi i bez ZSO imaju dovoljno zaštite u kosovskom ustavu i kosovskim podzakonskim aktima“.

Bonus video: Rada Trajković o životu Srba na Kosovu koji nisu za Srpsku listu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Tagovi

Komentari

Svi komentari (2)