Petar Peca Popović
Petar Peca Popović Foto: Ivan Dinić/Nova S

Predizborni skup Srpske napredne stranke na kome premijerka Ana Brnabić, inače predsednica Beogradskog odbora naprednjaka nije znala gde se održava, pa je umesto u Jakovu pozdravila građane Surčina, izazvao je burne reakcije u javnosti, a tu njenu nesnađenost prokomentarisao je i muzički kritičar i publicista Petar Peca Popović.

Naime, Brnabić je okupljenima na mitingu najpre rekla da je srećna što je došla u Surčin, a kada su joj meštani rekli da nije u Surčinu, već u Jakovu, ona je poručila: „Jarkovo, izvinite“.

Popović je taj premijerkin lapsus oko imena prigradskog naselja Jakovo, koje se nalazi u opštini Surčin, prokomentarisao u „Utisku nedelje“.

„Mi imamo šefa koji se hvali da zna 7.346 toponima u Srbiji i imamo osobu kojoj je on ukazao najveće poverenje da ne zna gde je došla, a i kada ne zna gde je došla ne zna da izgovori mesto u kome se našla. Znate šta, to je blam za ovu državu, nije blam za nju nego za funkciju koju ona obavlja. Možete da zamislite kako to u praksi liči po ostalim segmentima“, istakao je Popović.

Dodao je da ga je stid i da nema ništa protiv nje ali da ovo stvarno nema smisla.

„Osoba o kojoj govorimo je poverenik najveće partije u Srbiji za Beograd, pa valjda je mogla da uzme mapu, da prouči, a kada je već metroom došla, neko je mogao da joj kaže – to je poslednja stanica, to je Jakovo“, naveo je Popović.

On je dodao i da se stvari u Beogradu moraju promeniti.

Beograd, kako kaže, više nikada ne može da bude ovakav.

„Od Despota Stefana do danas ovo je najgore što se desilo Beogradu. Nijedni osvajači ga nisu ovako demolirali. Niko mu veće zlo nije naneo od ovih što rade ovo sa Beogradom“, konstatovao je Peca Popović.

BONUS VIDEO: Peca Popović: Ja sada biram zemlju u kojoj ću umreti

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare