Foto: N1

Potpredsednik Narodnog pokreta Srbije Miloš Pavlović pozvao je republičkog javnog tužioca Zagorku Dolovac da postupi u skladu sa zakonom i utvrdi ko preseljava građane iz Male Krsne u Beograd, kako bi glasali na beogradskim izborima.

„Pozivam vrhovnog javnog tužioca Zagorku Dolovac da postupi u skladu sa zakonom i da preduzme odgovarajuće radnje kako bi se utvrdilo ko su ljudi, uz naglasak na odgovorna lica u Ministarstvu unutrašnjih poslova, koji su dali nalog i koji organizuju dovođenje birača iz Srbije i nezakonito menjanje prebivališta iz drugih gradova širom Srbije u Beograd sa ciljem uticaja na ishod krajnjih rezultata izbora”, rekao je Pavlović, navodi se u saopštenju Narodnog pokreta.

Miloš Pavlović Utisak nedelje Foto:Nova

On je pozvao i građane od kojih je traženo da promene prebivalište, odnosno da ga upišu u Beogradu, da se tome odupru i da ne prihvataju da učestvuju u izvršenju krivičnog dela.

„Organizovano dovođenje ljudi iz Male Krsne pred voždovačku opštinu i policijsku stanicu Voždovac predstavlja nastavak krađe sprovedene na decembarskim izborima prošle godine od strane vladajućeg režima i samo dokazuje ono što celokupna domaća i međunarodna javnost već znaju, a to je da je Srpska napredna stranka pokrala izbore u decembru prošle godine“, ocenio je on.

Pročitajte još

Pavlović je istakao da najnovija migracija stanovnika iz Male Krsne u Beograd samo potvrđuje da vladajući režim ne želi da implementira preporuke ODIHR za slobodne i fer izbore i da pokušava da dovede domaću i međunarodnu javnost u zabludu.

BONUS VIDEO 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare