Foto: Ivan Dinić/Nova; EPA-EFE/CLEMENS BILAN; Filip Krainčanić/Nova.rs

Lider Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović kaže da je aktuelni režim žestoko obrukao Srbiju u slučaju ruskog opozicionara Vladimira Kara-Murze, koji je u vreme dok je Aleksandar Vulin bio ministar policije prisluškivan u Beogradu, a sad je osuđen na 25 godina zatvora.

Ruski opozicioni aktivista Vladimir Kara-Murza osuđen je na 25 godina zatvora zbog izdaje i drugih optužbi povezanih sa kritikama rata u Ukrajini. Kara-Murza je uhapšen 11. aprila 2022. godine, a kako je tada rečeno našem portalu, on je pritvoren nakon što je javno kritikovao režim u Kremlju, koji je nazvao “režimom ubica”.

Šira javnost u Srbiji je za Vladimira Kara-Murzu saznala nakon što je portal Nova.rs objavio da su ruski opozicionari prisluškivani u Beogradu, a sam Kara-Murza je u intervjuu za naš portal opisao i kako su ih pratili dok su on i njegove kolege boravili u glavom gradu Srbije.

Tim povodom, Grbović za Nova.rs kaže:

Pavle Grbović Foto: N1

„Aktuelni režim je žestoko obrukao Srbiju time što je bivši ministar unutrašnjih poslova, a sadašnji direktor BIA, doprineo političkom progonu tog čoveka dostavljanjem snimaka prisluškivanih razgovora. Srbija je zemlja slobodnih ljudi, dostojanstvenih ljudi, a ne diktatorskih doušnika. Mislim da ovaj slučaj treba malo da otrezni i desno orijentisanu opoziciju koja podržava režim u Rusiji i da shvate da u takvim sistemu ne postoji mesto za opoziciju. Da je pravo na drugačije mišljenje i sloboda njenog izražavanja bez straha od odmazde tekovina demokratskih sistema poput onih u zemljama EU. Borba protiv članstva Srbije u takvom sistemu jednaka je borbi za samoukidanje“.

BONUS VIDEO: Ruski opozicionar tvrdi da ga je Vulin tajno snimao u Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar