Pavle Grbović Foto:privatna arhiva

Predsednik Pokreta slobodnih građana i narodni poslanik Pavle Grbović, održao je govor u Skupštini i obratio se Zaštitniku građana Zoranu Pašaliću čiji je mandat pred istekom. U Skupštini je bilo reči o Pašalićevom izveštaju o radu tokom prethodne godine, a u govoru je bilo reči i o Zakonu o istopolnim partnerstvima koji je odlukom predsednika Srbija "u fioci".

Grbović je pozvao Pašalića i Gordanu Čomić, prethodnu ministarku za ljudska prava, te je istakao da su bili „najtiši kada je bilo najteže“ i izjavio da je trebalo da se povuku sa funkcija onda kada Zakon o istopolnim partnestvima nije usvojen.

PROČITAJTE JOŠ

„U izveštaju piše da ste aktivno učestvovali u radnoj grupi koja je izradila Nacrt zakona o istopolnim partnestvima. To je zaista lepo sa vaše strane i to je aktivnost koju ja podržavam. Ali ste još aktivinije ćutali kada je taj predlog povučen iz procedure, i Vi i Gordana Čomić. Vaša odgovornost, vaša politička i društvena odgovornost je bila da u tom trenutku budete najglasniji u ovoj zemlji i ako treba da se povučete sa tih funkcija zato što nekim ljudima u ovoj zemlji nije omogućeno da budu tretirani kao i svi drugi građani i da budu ravnopravni i da se njihova prava u punoj meri poštuju“, započeo je Grbović.

„Tada nije bilo povećanog interesovanja medija za taj Vaš stav, zato što je u javnosti taj stav uglavnom izostajao jer ste birali da se prilagodite većini koja se protivila usvajanju tog zakona na čelu sa predsednikom države. I ako bismo na kraju najjednostavnije definisali Vaš mandat na ovoj funkciji, to je da ste Vi gospodine Pašalicu bili najtiši kada je bilo najteže i da je najbolji momenat Vašeg dosadašnjeg mandata jeste taj što Vam je mandat očigledno istekao i verovatno sledeći nećete ni dobiti“, zaključio je Grbović.

BONUS VIDEO: Ombudsman sa isteklim mandatom – Skupština krši zakon? – gosti Pavle Grbović i Miloš Janković

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar