Tomislav Momirović Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Poslanici Skupštine Srbije iskoristili su danas na početku sednice pravo da zatraže obaveštenje ili objašnjenje od nadležnih institucija, a zatim je određena pauza do 12 sati jer predlagač zakona ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović nije došao u Skupštinu na vreme.

Poslanik SPS-a  Đorđe Milićević pitao je predsednika Skupštine Ivicu Dačića da li je on dobio detaljan plan Evropskog parlamenta kako će razgovarati sa šefovima poslaničkih grupa i predstavnicima opozicije, o čemu se kako je rekao, „saznalo putem medija“.

Evroparlamentarcima je poručio da nema potrebe da hvale srpsku skupštinu zbog spremnosti na dijalog jer nisu kako je rekao „divljaci“, o licemernoj rezoluciji EP kaže da će stav reći uživo, a dodao je da je ovo poruka „ovoj gulaš opoziciji i čoporu“ da nije Dačić taj koji dezavuiše dijalog.

Evroparlamentarci traže dva meseca pripreme

Dačić je odgovorio da su evroparlamentarci najavili da će pripremna faza trajati dva meseca iako je on predlagao da dijalog počne još u martu.

„Želim da znate da je reč o njihovom planu da ne treba da se žuri, već je priprema važna. Ima mnogo stranaka koje su se javile za taj dijalog, a ima ih koji žele razgovor bez međunarodne zajednice“, rekao je Dačić i dodao da će sa ovom drugom grupom razgovori početi uskoro.

Poslanik Stranke pravde i pomirenja Samir Tandir pitao je Ministarstvo saobraćaja, kada će sanirati klizišta na putu Prijepolje – Brodarevo – Bijelo Polje.

On je pokazao slike oštećenja, uz napomenu da je reč o magistrali ka moru i da može doći do velikih problema tokom turističke sezone.

Akoš Ujhelji iz Saveza vojvođanskih Mađara uputio je pitanje Ministarstvu trgovine turizma i telekomunikacija i Ministarstvu finansija koje mere planiraju da preduzmu kao pomoć sektoru turizma kako bi se ublažili negativni efekti pandemije.

On je rekao da je paket pomoći privredi iznosio oko 12,5 posto BDP-a, ali da su najveći gubitnici radnici u turizmu, saobraćaju i rentakar agencijama.

Marinović tražio da se razreše afere

Poslanik SNS-a Vladimir Marinković tražio je od tužilaštva i sudova da što pre razreše afere.

On nije imenovao nikog, ali je rekao da je postojala sprega političara, narko grupa i kriminalaca koji su želeli „da eliminišu predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji predstavlja stub stabilnosti“.

Marinković je naveo da Vučić ima „više od 60 odsto“ podrške naroda, i da treba podržati sve njegove planove za razvoj.

Poslanici danas treba da razmotre Predlog zakona o potvrđivanju sporazuma Vlade Srbije i Saveta ministara Bosne i Hercegovine o održavanju i rekonstrukciji putnih međudržavnih mostova, koji je podnela Vlada.

Poslanici će raspravu početi kada ministar saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović bude stigao u Skupštinu da obrazloži predlog.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar