Siniša Mali Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

U Skupštini Srbije određena je pauza do 12 sati, jer je predlagač zakona ministar finansija Siniša Mali sprečen da dođe zbog, kako je saopštio predsednik Skupštine Ivica Dačić, "važnog sastanka kod predsednika Republike".

Pre pauze, Dačić je najavio mogućnost da Skupština razmatra izveštaj Odbora za spoljne poslove Evropskog parlamenta (EP), kao što je razmatrala i izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije na evropskom putu.

On je odgovarajući na pitanje poslanika SPS-a Đorđa Milićevića da li postoji mogućnost da Skupština, pre početka međustranačkog dijaloga dobije predlog izveštaja specijalnog izvestioca EP za Srbiju Vladimira Bilčika kao i amandmana koji su podneti, rekao da poslanici mogu razmatrati u plenumu izveštaj kada bude usvojen.

„Ne bih da govorim o objektivnosti tog izveštaja, samim tim što postoje oni evropski poslanici koji se raduju kad se nešto loše objavi“, rekao je Dačić.

On je dodao da su na Kosovu i Metohiji upravo završeni izbori, prvi put bez međunarodnih posmatrača, a da Srbiju čeka međustranački dijalog i pitao da li to „ispada“ da je demokratija doživela procvat na Kosovu pa im ne trebaju posmatrači.

Odbor za spoljne poslove Evropskog parlamenta danas treba da glasa o izveštaju specijalnog izvestioca EP za Srbiju Vladimira Bilčika, i amandmanima kojima se traži rasvetljavanje afera Krušik, Jovanjica i Telekom.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar