Foto: Ne davimo Beograd

Patkomobil, čuveni službeni automobil organizacije Ne davimo Beograd koji je bio aktivan u poslednjoj izbornoj kampanji, prevozio građane i kućne ljubimce, odlazi u istoriju. Naime, ovo vozilo, koje je staro skoro četiri decenije, više ne može da se registruje.

Organizacija Ne davimo Beograd je vozilo marke “reno četiri” dobila kao donaciju pred beogradske izbore pre dve godine. Kako za portal Nova.rs navodi Dobrica Veselinović iz Ne davimo Beograd, taj automobil je proizveden 1983. godine, a uz prilogođeno vizuelno rešenje postao je zaštitni znak tog pokreta.

“Dobili smo ga na poklon od našeg drugara. U kampanji 2018. godine za beogradske izbore imali smo potrebu da se prevozimo po gradu. Vozio je naše članove na gostovanja, razne akcije i javne događaje”, kaže Veselinović.

Patkomobil je, međutim, prevozio i građane. Veselinović dodaje da je bilo takvih akcija u vreme minusa i snežnih padavina na beogradskim ulicama.

“Prevozili smo i stvari, kao i kućne ljubimce kod veterinara. Jednom nam se pokvarilo grejanje, ali nam se neko javio preko Tvitera i besplatno ga popravio”, kaže on.

Patkomobil je imao “svoj” Fejsbuk i Tviter nalog, preko kojih je komunicirao sa grđanima. Danas se na ovim društvenim mrežama oprostio od svojih pratilaca.

“Draga deco, bilo je lepo družiti se sa vama, ali sad vaš Patkomobil #12 mora da ide u večna lovišta. Čuvajte mi Beograd”.