Foto:Nova.rs

Partija kosovskih Srba (PKS) pozvala je danas čelnike Srpske liste da ako dođe do ustanka stanu u prve ustaničke redove.

„Ako do ustanka dođe, pozivamo Gorana Rakića, Petra Petkovića i njihove delije iz Srpske liste da među prvim ustanicima budu oni sa svojim suprugama i decom, sa svojim roditeljima i da za potrebe ustanka, prodaju svoje nekretnine u Beogradu na vodi, Vrnjačkoj Banji, Grčkoj i Crnoj Gori“, poručili su danas iz PKS.

Srpska lista saopštila je juče da će, ako Priština ne oslobodi uhapšenog Srbina, osumnjičenog za paljenje automobila na severu Kosova i „ne prestane sa maltretiranjem srpskog naroda, izazvati reakciju svih Srba“.

„Da pojasnimo, to neće biti neko upozorenje već opšti ustanak za zaustavljanje represije Aljbina Kurtija nad nedužnim građanima“, navela je Srpska lista.

Kako prenosi Kossev, PKS je danas naveo da je taj poziv „poslednji stadijum ludila Srpske liste“ i da „nijednom Srbinu nije do ustanka, već do mira i razvoja“.

Partija kosovskih Srba jedna je od dve srpske stranke koja će učestvoivati na lokalnim izborima na severu Kosova 23. aprila i oni će se nadmetati za mesto gradonačelnika Leposavića.

***
BONUS VIDEO – Šta SAD planiraju sa zemljama EU koje ne priznaju Kosovo?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar