Metju Palmer
Metju Palmer Foto: N1

Zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja Metju Palmer izjavio je danas da je sveobuhvatani sporazum za normalizaciju odnosa Kosova i Srbije ključan za privlačenje više američkih i drugih stranih investicija.

Taj sporazum je ključan i za stvaranje preko potrebnih radnih mesta za stanovnike Kosova i celog regiona, rekao je Palmer koji je sa američkim ambasadorom u Prištini Filipom Kosnetom posetio Američku privrednu komoru na Kosovu, javio je RTK2.

Zahvalivši Komori na promociji ekonomskog partnerstva između dve zemlje, Palmer je rekao da mreža Američke privredne komore širom regiona pruža produktivan okvir za suočavanje sa trenutnim izazovima sa kojima se region suočava.

Predstavnici Američke privredne komore na Kosovu govorili su o značaju jačeg dijaloga između Vlade Kosova i privatnog sektora, ali i o unapređenju regionalne ekonomske saradnje, razvoju energetskih kapaciteta i obuci radne snage, navodi se u saopštenju Komore.

Kako prenosi RTK2, ambasada SAD u Prištini nazvala je konstruktivnim današnje sastanke državnog sekretara Metjua Palmera sa liderima Kosova i evropskim specijalnim izaslanikom za dijalog Miroslavom Lajčakom.

Lajčak i Palmer borave u dvnodnevnoj poseti Kosovu, a sutra u 10:45 će održati konferenciju za novinare u kancelariji Evropske unije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar