Foto: Vesna Lalić

Predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić rekao je na konferenciji za štampu da SNS ne sme da se ponaša kao DS, odnosno da kako on kaže "skida glave svakome ko misli drugačije". Tim povodom reagovao je nekadašnji predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić koji je istakao da su demokrate uvek imale protivkandidate za predsednika, a da je u SNS to bio samo jedan, Vladimir Cvijan.

Vučić je u sredu na konferenciji za štampu odgovarao na pitanja vezana za aferu prisluškivanje i Nebojšu Stefanovića, nakon čega je napravio paralelu sa prethodnom vlašču.

„Imao sam razgovor sa Nebojšom Stefanovićem. Kada vodite države i vodite politčku stranku koja je najveća u zemlji, najveća u regionu, onda imate dodatnu odgovornost i ne smete da budete lični. Moram da razmišljam da ljudima određene stvari – ako nema izvršenja krivičnog dela – oprostim, da pokažem veću širinu i ne smem da se ponašam kao ljudi iz DS, skidajući glavu svakome ko bi pomislio drugačije da čini“, rekao je Vučić.

Dan nakon ove izjave, na Tviteru se oglasio i bivši predsednik demokrata Bojan Pajtić, koji je podvukao da u DS niko nikome nije skidao glavu, te da je ova stranka uvek imala protivkandidate za mesto predsednika.

„Vučić reče da ne sme da se ponaša kao DS, ‘iz koje su izbačeni Tadić, Đilas, Pajtić’. Tadić i Đilas su sami otišli iz stranke, ja sam i dalje član. U DS su predsednici mnogo puta imali protivkandidate, a u SNS – samo jednom. Vladimira Cvijana. U pravu je Vučić – SNS i DS nisu isto“, kratko je odgovorio Pajtić.

Podsetimo, za smrt bivšeg poslanika, nekadašnjeg savetnika i generalnog sekretara predsednika Srbije i funkcionera SNS Vladimira Cvijana javnost je saznala tek u martu ove godine.

Iako je od njegove smrti prošlo tri godine , o tome nije objavljena nijedna vest, saopštenje, čitulja…

Zbog svih okolnosti u javnosti se postavilo pitanje kako je moguće da u eri društvenih mreža i masovnih medija, u kojima se vesti prenose iz minuta u minut, o smrti nekadašnjeg visokog političkog funkcionera i advokata saznajemo tri godine kasnije?

Bonus video: Vojislav Milovančević – To bi za Vučića bilo poniženje

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram