Vladimir Pajić i Aleksandar Šapić
Vladimir Pajić i Aleksandar Šapić Foto: Dragan Mujan, Nemanja Jovanović/Nova.rs

Vladimir Pajić, odbornik Pokreta slobodnih građana u Skupštini grada Beograda, ocenio je večeras da je susret Aleksandra Šapića sa delegacijom grada Moskve, još jedan "dobro ciljani šamar" Evropskoj uniji i još jedan pokušaj, kako je naveo, udaljavanja Srbije sa deklarisanog puta EU integracija i približavanje Rusiji.

Pajić je ocenio da izgleda kao da je Aleksandar Šapić dobio zadatak da vodi „paralelnu diplomatiju“ sa svim gradovima Rusije, jer je pre manje od mesec dana isti ovakav prijem imao sa delegacijom Sankt Peterburga, zajedno sa ruskim ambasadorom Aleksandrom Bocan-Harčenkom, za kog je odbornik PSG-a naveo, da je odavno izašao iz okvira ambasadora.

„U danu kada Evropski parlament Rusiju proglašava zemljom koja finansira terorizam i prave potpuni otklon od nje zbog zverske agresije na Ukrajinu, Šapić potencira prijateljstvo Srbije i Rusije, najavljuje Novogodišnji Moskovski sajam u Beogradu i saradnju u oblastima kulture, privrede i obrazovanja i demonstrira svoju odanost istoj toj Rusiji. Posebno zabrinjava izjava Šapića u kojoj je sebi dozvolio da žali ‘što smo mala zemlja pa ne možemo više da pomognemo’. U čemu gradonačelniče da pomognemo? U ubijanju civila, komadanju teritorije i uništavanju imovine? U žmurenju u dalj pred realnošću“, upitao je Pajić.

On je dodao da razume da je Šapić pred „neminovnim i ranim krajem nemušte gradonačelničke karijere, jedva dočekao da mu se ukaže prilika da stane u red onih koji rade na antievropskoj agendi Srbije“.

„Račundžija u njemu nada se da će tako popraviti svoj uzdrmani unutarpartijski rejting, a i da će se makar malo umiliti onim glasačima koji pod uplivom mudre politike Velikog Vođe i njegovih medijskih i političkih poslušnika sve više okreću leđa Evropi i evropskim vrednostima, rekao je Pajić.

„Moram da mu otkrijem jednu tajnu – Beograd nikad nije i nikad neće biti grad koji podržava masovni zločin i iste takve zločince. Siguran sam da će vam to i demonstrirati u najskorije vreme, zaključio je odbornik PSG-a u Skupštini grada Beograda.

Podsetimo, gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić sastao se danas u Starom dvoru sa delegacijom Moskve sa kojom je razgovarao o unapređenju saradnje u oblasti kulture, privrede i obrazovanja između ova dva grada.

Teme sastanka bile su i promovisanje moskovskih proizvoda u Beogradu i Srbiji, podrška Vlade Moskve srpskom biznisu u prestonici Rusije, pomoć Grada Beograda u organizovanju novogodišnjeg Moskovskog sajma u Beogradu, kao i razmena iskustava u pružanju javnih usluga građanima.

BONUS VIDEO – Šapić o Starom Savskom mostu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare