Foto: EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Lider Alijanse za novo Kosovo Bedžet Pacoli ocenio je danas da je vladavina Pokreta Samoopredeljenje, otkako su pobedili na izborima pre dve godine, bila suprotna od onoga što je obećano biračkom telu, posebno biračima tog pokreta.

Prema njegovim rečima, došlo je do porasta populizma i manipulacije, posebno brojkama, dok realan život na Kosovu govori da je situacija gora nego pre dve godine.

„Došlo je do pogoršanja svakodnevnog života građana. Pogledajte samo rast cena i ekonomsko stanje građana. U drugim oblastima, poput spoljne politike ili međualbanske saradnje imamo veliko nazadovanje. Generalno, vidi se da je situacija na Kosovu sve gora i to se najviše ogleda u velikom odlasku građana iz zemlje“, rekao je Pacoli za prištinske medije, prenosi Kosovo onlajn.

Naveo je da postoje tri oblasti u kojima je vlada premijera Aljbina Kurtija zakazala.

„Prvo, ekonomska i socijalna situacija u kojoj je obećana povoljnija politika za najsiromašnije ili ekonomski slabije grupe, a sada imamo politiku koja se ne bavi ekonomskim i socijalnim problemima. Treće je spoljna politika, gde nema opipljivog rezultata“, rekao je Pacoli.

Pre dve godine, 14. februara održani su izbori na kojima je Pokret Samoopredeljenje dobio poverenje 50,28 odsto građana koji su izašli na izbore.

***

BONUS VIDEO – Dimitrios Teofilaktu: Kipar neće priznati Kosovo, ali dajemo šansu miru

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar