Otvoreno pismo Draže Petrovića opoziciji

Politika 28. jan. 202217:14 > 17:2325 komentara
Podeli:
Foto: Nova.rs

Draga opozicijo, braćo i sestre opozicijo, dame i gospodo opozicijo, drugarice i drugovi opozicijo, Naš narod nikada nije imao sreće sa opozicijom, kao što Topalovići nisu imali sreće sa ženama. Kako koja opozicija dođe na vlast, vene i svene kao cvet, piše Draža Petrović za N1.

Sada imamo još interesantniji slučaj: kako koja opozicija pokuša da dođe na vlast, vene i svene kao cvet još kao opozicija, pa samim tim i ne može da dođe na vlast gde bi mogla da vene i svene kao cvet, kao vlast, a ne da vene i svene kao cvet, ko što rekosmo, kao opozicija.

Gospodinu Panteliji Topaloviću, bilo je žao što su njegovi potomci, Topalovići, njegova, a ne deca nekog njegovog neprijatelja, dok je građanima Srbije žao što imaju vlast koja je naša vlast, a ne vlast nekog našeg neprijatelja.

I tu je vaša šansa, braćo i sestre opozicijo.

Ipak, građanima Srbije je često bilo žao što imaju opoziciju koja je naša opozicija, a ne opozicija nekog našeg neprijatelja. Pored toga, sve im je više žao što imaju opoziciju koja je opozicija samoj sebi, a ne opozicija nekom njihovom, vašem i našem neprijatelju na vlasti.

Stvari se ipak menjaju nabolje, što samo dokazuje da ste sazreli kao zrela kruška, drugovi i drugarice opozicijo.

Kako sada stvari stoje, na predsedničke izbore će kao zajednički kandidat opozicije izaći osoba koja se zove Srđan Ponoš Jovanović Boris Miki Zdravko Tadić Miodrag Boško Aleksić Zec Miloš Škoro Obradović, A Biće Ih Još, što nije ništa strašno, jer ima osoba u istoriji čovečanstva koje su se zvale i komplikovanije, al su ušle u antologije i večnost.

Recimo, najbolji prijatelj Zagora, strip heroja naše mladosti, zvao se Don Čiko Felipe Kajetano Lopez Martinez i Gonzales, dok je puno ime velikog Pabla Pikasa bilo: Pablo Dijego Hoze Francisko de Paula Huan Maria de los Remedios Cipriano de la Satistima Trinidad Martur Patricio Cito Ruiz Pikaso.

Tako da zajednički kandidat opozicije Srđan Ponoš Jovanović Boris Miki Zdravko Tadić Miodrag Boško Aleksić Zec Miloš Škoro Obradović, A Biće Ih Još, deluje interesantno, makar zato što će njegovo ime popuniti dve trećine glasačkog listića, pa će lako upasti u oči čak i nepismenima, polupismenima, koji, istina, više glasaju za onog drugog.

I tu je vaša šansa, da mu otmete, tom drugom, polupismene i nepismene glasače, koji će uvek zaokružiti onog koji izgleda drugačije ili "dugačkije". I pobeda je na vidiku.

Zajednički kandidat opozicije imenom i prezimenom upada u oči, pa ako možda nije baš svima dopadljiv, bar je upadljiv. I ne možeš da ga promašiš kada zaokružuješ broj ispred tog imena i prezimena na glasačkom listiću.

Tako da svaka čast na izboru zajedničkog kandidata, tu se konačno vidi da ste se ujedinili, složili, obožili i oraspoložili.

Nije bilo lako pobediti međusobne sujete, tako da skidamo kapu za zajedničku odluku da gospodin Đ. Samostalno predloži kandidata iz druge stranke koji je, istina, u svađi sa predsednikom te druge stranke, i nije imao pojma da će gospodn Đ. kandidovati baš tog s kojim on ne razgovara, ali to je vaša širina, da nađete zajednički jezik čak i kad ne razgovarate međusobno, kada ne zna dan šta nosi noć, kad ne zna Vuk šta nosi Đilas, kad ne zna Boško šta nosi Škoro, i kad ne zna Đilas šta nosi Boris.

I merenje kandidata koja stalno pominjete, obavljate u idelano vreme, dva meseca pred izbore, mada, istina, možda nije loše da imate informaciju da od vas građanstvo Srbije očekuje da uzmete meru Vučiću, a ne da uzmete meru sebi.

Celu kolumnu Draže Petrovića možete pročitati na N1:

Bonus video: Demostatovo istraživanje - Da su danas izbori kako stoji vlast, a kako opozicija?

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar