Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

Udružena opozicija Novog Sada je uputila otvoreno pismo Policijskoj upravi Novi sad.

Udružena opozicija koju čine novosadske organizacije Demokratske stranke, Narodne stranke, Stranke slobode i pravde, Pokreta slobodnih građana i Pokreta za preokret zahteva od tužilaštva i Policijske uprave u Novom Sadu da obaveste građane Novog Sada i celokupnu javnost da li je pokrenuta istraga protiv grupe muškaraca koja je napala učesnike građanskog protesta na Mostu slobode prethodne subote.

Brojni svedoci i video snimci mogu potvrditi da su članovi te grupe tukli učesnike protesta, da su bacali kamenice na okupljene građane i da su očigledno smišljeno provocirali u svom pokušaju da izazovu teži incident.

Pročitajte još:

Prema svim raspoloživim činjenicama, tu grupu je predvodio Marko Bosanac zvani Boske, jedan od najbližih saradnika i prijatelja novosadskog gradonačelnika Miloša Vučevića i kum na stranačkim slavama Srpske napredne stranke.

Udružena novosadska opozicija naglašava da je Vučevićev saradnik Boske, koji preko svoje privatne firme izvlači milione evra iz gradskog budžeta i javnih preduzeća, u subotu počinio više krivičnih dela nasilničkog ponašanja za koja su državni organi u obavezi da po službenoj dužnosti pokrenu krivične postupke.

Ukoliko to ne urade, krivične prijave će podneti opozicione političke stranke kako bi i na taj način zaštitili zakon i mirne građane koji opravdano protestuju protiv pljačke i rasprodaje zemlje od strane režima Aleksandra Vučića.

Obaveza demokratskih političkih organizacija je da svoje resurse stave u službu građana koji trpe represiju i teror vladajućeg režima.

Kao kolovođi grupe koja je napala učesnike javnog skupa, Marku Bosancu zvanom Boske po zakonu sleduje kazna zatvora od tri do 12 godina, a svi koji ga budu štitili od zakona – počev od njegovog pokrovitelja Miloša Vučevića, preko kriminalizovanih delova policije, do pojedinaca u tužilaštvu – takođe će odgovarati pred sudom.

Niko nema pravo da nasrće na građane koji brane svoj grad i zemlju od uzurpatora i sprege političkih vlastodržaca i organizovanog kriminala.

Zato će političke organizacije koje čine udruženu opoziciju iskoristiti sva pravna i ostala sredstva koja im stoje na raspolaganju kako bi zaštitili učesnike protesta i sve građane Novog Sada od Vučević uličnih falangi i korumpirane policije i tužilaca.

Demokratska stranka
Narodna stranka
Stranke slobode i pravde
Pokret slobodnih građana
Pokret za preokret

BONUS VIDEO: Protest u NS

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar