Goran Vesić Foto:Vesna Lalić

Predsednik odborničke grupe "Oslobodimo Vračar" i funkcioner SDS Konstantin Samofalov objavio je otvoreno pismo zameniku gradonačelnika Goranu Vesiću. Pismo koje Samofalov piše za Nova.rs je reakcija na sopštenje koje je osvanulo na zvaničnom sajtu i prenosimo ga u celosti.

Gorane Vesiću, želim da ti čestitam.

Uspeo si da pokreneš sajt opštine Vračar, koji od tvog i naprednjačkog dolaska na vlast pre skoro 5 godina, praktično da nije postojao. Na sajtu opštine ne postoji nijedna odluka Skupštine, na njemu se ne može pronaći budžet opštine i na šta se sve troše pare građana Vračara. Na sajtu ne piše ni da si oteo 30% budžeta Vračara da bi finansirao svoje gondole, palme, fontane i jarbole. I sve je to u duhu netransparentnih praksi svojstvenih tvojoj stranci, koje na vrhuncu ludosti uključuju i neinformisanje odbornika i građana ko im je kandidat za predsednika opštine do 10 minuta pred glasanje u samoj Skupštini.

Ali ti si danas ipak uspeo da pokreneš stvar sa mrtve tačke i oživeo si sajt jednim saopštenjem. SNS zarad ostvarivanja uskih stranačkih interesa tradicionalno nastavlja sa praksom zloupotrebe institucija na svim nivoima vlasti. U tom kontekstu je zloupotrebljen i zvanični sajt opštine Vračar, na kojem je objavljeno propagandno saopštenje koje sadrži niz neistina, iznetih sa ciljem kompromitacije opozicionih političkih opcija i sprovođenja negativne kampanje protiv konkretnih pojedinaca.

Saopštenje koje si objavio na sajtu opštine je interesantan i nevešt pokušaj da, novim ličnim napadima na svoje neistomišljenike i članove njihovih porodica, lažima o nekakvim nestalim kvadratima i stanovima, u radikalskom maniru prikriješ svoja sopstvena nedela. Ti si vredan vojnik Srpske napredne stranke, i moram da ti odam priznanje za dosledno sprovođenje naprednjačke hajke na političke protivnike od dolaska na vlast 2012. godine. Uostalom, nisu li na identičan način kako vi progonite neistomišljenike na Vračaru, od 2012. godine 150 najuglednijih funkcionera tadašnje DS odvođeni u pritvor širom Srbije? Doduše, uz upotrebu partijskog MUP-a i korumpiranih tužilaca, i naravno bez ijedne pravosnažne presude, ali koga je za to briga u gebelsovskoj propagandi.

Pokušao si da ovim stranačkim saopštenjem na sajtu opštine skreneš pažnju sa pitanja koja smo ti kao najveća opoziciona odbornička grupa postavljali nedeljama unazad.
Mi smo tu da se ta pitanja nikada ne zaborave, i veruj mi da će na to pre ili kasnije odgovoriti sudovi, ukoliko ti to ne budeš učinio.

  1. Ko stoji iza plana rušenja bloka zgrada kulturno-istorijske celine između Krunske, Smiljanićeve, Njegoševe i Kneginje Zorke? Nakon akcije naše odborničke grupe privremeno si odustao od prvobitne namere, ali mene zanima ko su tvoji prijatelji sa kojima nakon rušenja planiraš izgradnju 20 000 kvadrata „nečega“ na ovom potezu?
  2. Kome nameravaš da u bescenje prodaš zemljište koje će postati građevinsko nakon što srušiš Sportski centar Vračar, taj biser naše opštine? Koliko hiljada kvadrata nameravaš da sazidaš i po paprenim cenama prodaješ na ovom potezu?
  3. Odakle nameravaš da opljačkaš novih 500.000.000 dinara za gradnju novog SC Vračar na Južnom Bulevaru, nakon što stari srušiš i zauvek gurneš u zaborav?
  4. Ko stoji iza gradnje višespratnice preko puta opštine, na uglu Kursuline i Njegoševe? Ko je primio mito za izdavanje dozvole za izgradnju ovog objekta za koji je i golim okom vidljivo da višestruko premašuje spratnost okolnih zgrada?
  5. Odakle crpiš hrabrost da opštini Vračar otmeš 30% budžeta i koje nove megalomanske projekte nameravaš da za te pare sprovodiš u našem Beogradu?
  6. Zašto izbacuješ novinare i javnost sa svake sednice Skupštine opštine Vračar i šta to kriješ?
  7. Nakon požara u kojem je uništen DEPO, obećavao si njegovo obnavljanje, zatim si obećavao izgradnju muzeja GSP. Sve si slagao, i sada ćeš na ovom potezu graditi nove kvadrate. Da li si upućen na kojim lokacijama će uslediti neki novi slučajni požar, kako bismo kao odbornici na vreme upozorili nadležne organe da spreče novo ugrožavanje ljudskih života i materijalnu štetu, motivisane investitorskim nasiljem?
  8. Ko je napisao stranačko saopštenje SNS i objavio ga na sajtu opštine?
  9. Da li si prijavio policiji saznanja o tome ko je lepio plakate u kojima se poziva na linč tvojih političkih protivnika, budući da se na iste pozivaš u poslednjoj rečenici vašeg stranačkog saopštenja objavljenog na sajtu opštine?
  10. Koliko si 2016. godine platio otimanje odbornika, da bi nasilno prekrojio volju građana Vračara?

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare