Vladeta Janković Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Lista koju predvodi Vladeta Jankovića na beogradskim izborima je formirana. Prema najavama, opoziciona koalicija poznatija kao "Ujedinjena Srbija" trebalo bi danas poslepodne da preda potpise za kandidaturu liste "Vladeta Janković - Ujedinjeni za pobedu Beograda", čime će zvanično ući u izbornu trku. Portal Nova.rs objavljuje ko su sve, uz profesora BU u penziji, kandidati za odbornike u prestonici.

Kao što je najaveljno, Vladeta Janković prvi je na izbornoj listi kandidata za odbornike u Beogradu. Drugo mesto zauzeo je profesor FON-a Vladimir Obradović, a zatim slede Vesna Petković, koja je po struci diplomirani ekonomista, Mila Popović, predsednica beogradskog odbora SSP, po struci diplomirani istoričar.

Pročitajte još...

Na petom mestu nalazi se advokat Miloš Pavlović, a zatim slede pravnik Miloš Tatalović, master konzervator Vladimir Pejić, inženjer saobraćaja Marina Lipovac Tanasković, medicinska sestra Mirjana Kasem, dok je na desetom mestu inženjer elektrotehnike Darko Mihajlović.

Do dvadesetog mesta, listu redom čine i advokat Ana Gođevac, advokat Uroš Tešmanović, sociolog Marko Dimić, mašinski tehničar Igor Gospavić, politikološkinja Anja Jević, građevinski inženjer Saša Mihajlović, pravnik Nikola Tasić, master grafičke proizvodnje Tijana Šerbula, inženjer menadžmenta Saša Damnjanović i politikološkinja Nina Stojaković.

Grafika:Slađana Đermanović/Nova.rs

Predsednik Stranke slobode i pravde i bivši gradonačelnik Beograda, Dragan Đilas, biće 60. na listi kandidata za odbornike u prestonici.

Planirane trbine i razgovori sa građanima

Kako je ranije pisala Nova, u sklopu kampanje biće organizovan niz tribina na kojima će govoriti profesor Janković, zajedno sa svojim timom, koji će biti zvanično predstavljen u ponedeljak. Sastav tima se u delimično razlikuje u odnosu na ljude koji su pedloženi kao kandidati za odbornike.

Foto:Privatna arhiva

Podsetimo, Janković je, nakon prihvatanja ponude da bude prvi na listi Ujedinjene Srbije za beogradske izbore, rekao da će izabrati mlade ljude koji su stručni da mu pomognu u vođenju grada.

„Tim je obrazovan i biće, poimence i neposredno, predstavljen javnosti u ponedeljak, u „Fabrici Beograd“, Bulevar Despota Stevana 115, u 18 sati. Ekipu sačinjava svet u najboljim godinama, pri čemu je svako afirmisan u svojoj struci, materijalno nezavisan, rukovođen opštim, a ne ličnim interesom, i čvrsto opredeljen da doprinese“, rekao je on, između ostalog, u intervjuu za dnevni list „Nova“.

Foto:Privatna arhiva

Na pitanje kad će zvanično krenuti u kampanju i kako će ona izgledati, Janković kaže:

„Tačan datum još uvek ne znam, ali svakako čim se steknu uslovi – po svemu, već iduće nedelje. Namera je da održimo tribine na svakoj od beogradskih opština, a lično bih posebno voleo da se susretnem sa žiteljima Marinkove Bare, kojima, čini se, dugujem izvesno objašnjenje. Tribine su zamišljene kao tematske, sa naglaskom na lokalnim problemima i učešćem stručnjaka za određenu oblast iz saradničkog tima i, naravno, lokalnih aktivista. Ideja je da se birači pogledaju u oči kako bi im se rekla istina, objasnila mogućnost i smisao promena i ulio podsticaj da na izbore iziđu“, rekao je Janković.

Foto:Privatna arhiva

Na pitanje koji će slogan koristiti na beogradskim izborima, Janković je odgovorio:

„Slogan još uvek nije konačno utvrđen. Lično bih najviše voleo da ima samo dve reči – ISTINA LEČI. Ovo jer živimo u doba pandemije ne samo korone već i laži, mutnih radnji, obećanja bez pokrića i najobičnijeg lopovluka. Raščišćavanje te lepljive i smrdljive paučine osećam kao osnovni cilj naše izborne borbe, s tim što novi početak ne sme biti osvetnički,ali mora da bude u znaku potpune svesti o stanju stvari i otvorenosti u pogledu namera. Ne sumnjam, međutim, da će medijski eksperti smisliti neku prijemčiviju i jasniju devizu, a u mom timu struka ima poslednju reč“, podvukao je on.

BONUS VIDEO Vladeta Janković: Pobedom u Beogradu bio bi izvučen kamen temeljac naprednjačkog režima

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram