Milorad Grcic
Milorad Grčić Foto:TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Nekadašnji v.d. direktora "Elektroprivrede Srbije", Milorad Grčić, dobio je novu funkciju u tom preduzeću. Iako se očekivalo da će, kao najodgovorniji za energetski kolaps u državi, napustiti ovu državnu firmu, to se nije dogodilo.

Tog 12. decembra 2021. godine Srbija je doživela energetski kolaps. Zbog manje od 30 santimetara snega na desetine hiljada građana Srbije ostalo je bez struje, jer su u kopovima Rudarskog basena Kolubara umesto uglja kopali blato.

Pročitajte još...

Najodgovorniji za havariju Milorad Grčić odmah je pozvan da preuzme odgovornost, ali se njegovo podnošenje ostavke pretvorilo u sagu koja je trajala punih mesec dana. Tek 12. januara, Grčić javno saopštava da napušta mesto v.d. direktora EPS-a na kom se nezakonito nalazio pune četiri godine. Uprkos verovanju da će u potpunosti napustiti preduzeće, koje se zbog njegove uprave danas bori za opstanak, to se nije dogodilo.

Kako saznaje „Nova“, Grčić je istog dana kad je podneo ostavku osnovao i kancelariju EPS-a kojom danas upravlja.

O tome šta je novi radni zadatak Grčića, gde se nalazi njegova kancelarija, kao i šta je još dobio uz kancelariju, pročitajte u novom izdanju dnevnog lista „Nova“.

BONUS VIDEO: Slučaj Miće Grčića ili kako je goreo EPS

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare