Foto: TANJUG/IRFAN LICINA/ bs

Iako su posle smenjivanja pomoćnika gradonačelnika Novog Pazara Emira Ašćerića, Sandžačka demokratska partija (SDP) i Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka razmenile oštra saopštenja, do promena u funkcionisanju te koalicije nije došlo, objavio je danas Radio Sto plus.

SDA Sandžaka još nije odgovorila na poziv gradonačelnika Nihata Biševca da, umesto smenjenog Ašćerića koji je član SDA, predloži nekog drugog za to mesto, što toj stranci pripada na osnovu koalicionog sporazuma.

SDA Sandžaka nije odgovorila Radiju Sto plus da li će i koga predložiti za novog pomoćnika gradonačelnika.

Bez odgovora su ostala i pitanja o statusu drugih funkcionera te stranke u lokalnoj samoupravi Novog Pazara, kao i o odnosu sa strateškim partnerom u svim sandžačkim gradovima u kojima su u koaliciji.

Iz SDA Sandžaka je kratko rečeno da „s obzirom da se radi o međustranačkim odnosima, to se ne može rešiti brzo“.

U Gradskoj upravi Novog Pazara su potvrdili da je mesto pomoćnika gradonačelnika, namenjeno SDA Sandžaka, i dalje upražnjeno, a da svi ostali funkcioneri te stranke – članovi Gradskog veća, predsednica Skupštine i rukovodioci odeljenja, „rade kao i pre smene Ašćerića“.

Gradonačelnik Nihat Biševac razrešio je dužnosti Ašćerića 7. aprila, pošto je on na Fejsbuku „zloupotrebom i brutalnom političkom kampanjom“ nazvao posetu predsednika Srbije Aleksandra Vučića Novom Pazaru, tokom koje su Opštoj bolnici uručeni respiratori.

Smenjivanje Ašćerića je poslednji u nizu sukoba dve partije koje su krajem 2016. godine potpisale Deklaraciju o strateškom partnerstvu, na osnovu kojeg je SDA postala deo vlasti u Novom Pazaru, a SDP u Sjenici i Tutinu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar