Vljosa Osmani i Tanja Fajon Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Predsednica Kosova Vjosa Osmani je na sastanku u Prištini sa zamenicom premijera i ministarskom spoljnih poslova Slovenije, Tanjom Fajon, zahvalila Sloveniji za podršku koju je dala i daje Kosovu.

Kabinet Osmani je saopštio da je ona odnose sa Slovenijom ocenila kao veoma prijateljske i istakla podršku Slovenije „razvoju i međunarodnoj integraciji Kosova“.

Osmani je naglasila da je „Kosovo posvećeno miru i stabilnosti i da primarni cilj ostaje evroatlantska integracija Kosova“ i tražila podršku Slovenije „za evroatlantski put Kosova i članstvo u drugim međunarodnim organizacijama“.

Uz razgovor o zajedničkom opredeljenju za dalje produbljavanje saradnje, Osmani i Fajon su, kako je saopšteno, razmotrile i stanje na severu Kosova i „napore kosovskih institucija da uspostave red i zakon“.

Osmani je ocenila da u dijalogu sa Srbijom „Kosovo ostaje konstruktivna strana, ali Srbija svojim opstrukcijama i korišćenjem kriminalnih grupa na severu zemlje pokušava da destabilizuje Kosovo i ometa dijalog“.

***

BONUS VIDEO: Veče sa Ivanom Ivanovićem: Tanja Fajon

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar