Konstantin Samofalov
Konstantin Samofalov Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Odbornička grupa "Oslobodimo Vračar" zahteva održavanje vanredne sednice Skupštine GO Vračar i hitnu raspravu na kojoj će v.d. načelnica opštinske uprave Gordana Basta, imati priliku da odbornicima, građanima i medijima da odgovore o svom statusu u opštini, ali i da odgovori na navode o stranačkom zapošljavanju i na tvrdnje da je takvim kadrovima dozvoljeno da ne dolaze na posao.

Nakon što je u javnosti ponovo aktuelizovana tema o fantomskim biračima i nakon što su iznete tvrdnje člana SNS o stranačkom zapošljavanju kadrova koji se ne pojavljuju na radnim mestima u opštini Vračar, odbornička grupa „Oslobodimo Vračar“ obavestila je javnost i medije o ostalim dešavanjima u funkcionisanju opštine Vračar.

„Naime, načelnica uprave GO Vračar Gordana Basta ima v.d. status. Zašto je to sporno? Zato što opština Vračar uredno ima zamenika načelnika uprave, pa s tim u vezi, Zakon o lokalnoj samoupravi ne propisuje da je u takvim situacijama moguće imati načelnika u v.d. statusu, što znači da su SNS-ovske prakse jače i od samog zakona. Gospođa Gordana Basta je ispunila sve uslove za sticanje penzije i više ne može da bude birana za načelnika opštinske uprave na period od pet godina, pa je rešenje nađeno u tome što se njoj ugovor produžava na svaka tri meseca, uz izmišljanje obrazloženja zašto se bira u v.d. status, pored postojećeg zamenika načelnika. Pritom, opština ni u jednom trenutku nije raspisala javni konkurs za popunjavanje položaja načelnika opštinske uprave, što bi trebalo da se uradi“, piše u saopštenju odborničke grupe „Oslobodimo Vračar“ i pozivaju se na tekst u dnevnom listu „Nova“ u kojem je član SNS Andreja Marinković rekao da je „jedan od 3.000 građana koji su uoči izbora prijavljeni na lažne adrese u opštini Vračar.

Pored toga, Marinković tvrdi i da je dve i po godine bio na ugovoru o privremenim i povremenim poslovima u ovoj opštini, kao i da mu je rečeno da ne mora da se pojavljuje na poslu, iako je sve vreme dobijao platu.

BONUS VIDEO: Šta se desilo sa “vračarskim fantomima”?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar