Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić navela je da očekuje da se posle hapšenja Milana Radoičića otkrije odakle njegovoj paravojnoj grupi oružje.

„Posle privođenja Radoičića očekujemo da istraga odgovori: Odakle onakvo i onoliko oružja njegovoj paravojnoj grupi? Ako znamo da se moglo pribaviti jedino iz vojnih i policijskih skladišta, jer naše namenske fabrike smeju da ga prodaju isključivo vojsci i policiji ili za izvoz“, navela je ona.

Milan Radoičić, kontroverzni biznismen koji je, prema sopstvenim tvrdnjama, organizator oružanog sukoba u Banjskoj na Kosovu u kojem su poginule četiri osobe, uhapšen je danas, saopštio je MUP Srbije.

PROČITAJTE JOŠ...

„Dana 3. 10. 2023. godine policijski službenici Uprave kriminalističke policije izvršili su pretres stana i drugih prostorija kod lica Milana Radoičića kojem je određeno policijsko zadržavanje do 48 časova. Isti je uz krivičnu prijavu priveden u Više javno tužilaštvo u Beogradu“, navodi MUP.

Podsetimo, neposredno pre nego što je sporveden pretres imovine Milana Radoičića na KiM, a on je preuzeo punu odgovornost za događaje u selu Banjska, kad je u vatrenom obračunu Srba s KiM i kosovske policije stradalo četvoro ljudi.

„Ja, Milan Radojičić, od oca Rajka, rođen u Republici Srbiji, zbog mnogorojnih spekulacija koje su se pojavile, obaveštavam javnost da sam zajedno sa sunarodnicima sa severa Kosova i Metohije dana 24. septembra došao na sever Kosova i Metohije, u selo Banjska. Razlog našeg vraćanja bio je da ohrabrimo srpski narod sa tog područja u pružanju otpora teroru kom je svakodnevno izložen. Obaveštavam sve dežurne progonitelje srpskog naroda, od Kurtija do mnogobrojnih inostranih pomagača, da sam lično obavio sve logističke pripreme za odbranu naroda, a ovaj čin nema veze sa mojim ranijim političkim angažmanom. O ovome nisam obaveštavao nikoga, ni vlast Republike Srbije, niti sam od njih imao bilo kakvu pomoć jer smo već tada imali različite stavove po pitanju otpra Kurtijevom teror“, napisao je Radoičić u pismu koje je danas javno pročitao njegov advokat Goran Petronijević, a kojim je preuzeo odgovornost za događaje u selu Banjska.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sinoć je u emisiji „Ćirilica“ ponovo stao u odbranu Milana Radoičića, čoveka koji je do juče sedeo rame uz rame do njega na sastancima sa predstvnicama Srba s Kosova.

Naime, govoreći o Radoičiću, Vučić je rekao da su „godinama lagali da je Radoičič ubio Olivera Ivanovića“ dodajući da je kosovsko pravosuđe odustalo od toga.

„Milan Radoičić nije akademik niti pesnik, već je čovek koji je rastao sa ulice, rođen u Peći, ali je uvek bio uz svoj narod. Kritikovali su ga zbog bogatstva. Vidite, meni bogatstvo ne znači ništa, ako moj narod nema slobodu“, rekao je Vučić i dodao da osuđuje ubistvo policajca, ali da razume naše ljude.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar