Foto:A.K./ATAImages

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić obavestio je izvestioca Monitoring komiteta Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) Aksela Šefera, na današnjem sastanku, "o sveukupnom napretku koji je naša zemlja ostvarila u brojnim oblastima".

„Posebno u oblasti demokratskih standarda, vladavine prava, ljudskih i manjinskih prava u Srbiji“, naveo je Orlić i podsetio na reformu pravosuđa, saopšteno je iz Skupštine Srbije.

„Relevantne ocene Evropske unije (EU) u poglavljima 23 i 24, koja se upravo bave pitanjima fundamentalnih prava i borbe protiv korupcije, kažu da je Srbija postigla napredak“, rekao je Orlić.

Naglasio je da isto važi i po pitanju bezbednosti novinara, rada parlamenta, kao i ispunjavanju preporuka ODIHR i drugih predloga političkih stranaka kroz međupartijski dijalog, navedeno je u saopštenju.

„Sve ovo jesu oblasti u kojima smo postigli napredak, omogućili više slobode i demokratije nego ikada pre“, rekao je Orlić.

Izvestilac Šefer, zajedno sa predstavnicima Sekretarijata PSSE, boravi u monitoring misiji i sastaće se sa delegacijom Skupštine Srbije u PSSE, kao i sa poslaničkim grupama i članovima Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo.

BONUS VIDEO – Ana Brnabić o vanrednim izborima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare