Foto: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

Funkciju predsednika Skupštine Srbije umesto Vladimira Orlića obavljaće Nikola Selaković, ministar i visoki funkcioner SNS, koji ima najveće poverenja Aleksandra Vučića, kaže za N1 Srđan Milivojević, narodni poslanik iz Demokratske stranke.

„Sada je sasvim vidljivo da se Vladimir Orlić sprema za neku važnu državnu funkciju i da u novom sazivu neće predsedavati skupštinskim sednicima. Orlić danima sedi do duboko u noć u zdanju na Trgu Nikole Pašića. Kao njegov naslednik sve glasnije se pominje Nikola Selaković, 11. na listi Srpske napredne stranke na parlamentarnim izborima. Orlić je pred Novu godinu primio nekoliko ambasadora sa kojima se više puta sastao kao predsednik Skupštine i čije države je posetio tokom svog mandata. Neki od ambasadora kažu da su to bili njegovi oproštajni prijemi kao Predsednika Skupštine“, kaže Srđan Milivojević.

Vladimir Orlić Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

Milivojević ističe da „deo rukovodstva SNS smatra da se Orlić nije najbolje snašao na mestu predsednika Skupštine i da je više puta dozvolio da budu poniženi i on i Srpska napredna stranka. Ipak Vučić je izgleda zadovoljan kako je bahato vodio sednice i odbijao da na dnevni red stavi po vlast veoma bolne tačke, na kojima je opozicija insistirala, napominje Milivojević.

Pročitajte još

„Među naprednjacima je u jednom trenutku preovladavalo mišljenje da bi svoju vrelu fotelju bilo najbolje da Orlić prepusti nekoj ženi, ali izgleda da je Vučić od te ideje odustao i da je Nikola Selaković izbor Aleksandra Vučića kao čovek od njegovog najvećeg poverenja, ali i kao neko ko je zadužen i za prljave poslove“, navodi.

Foto:A.K./ATAImages

Narodni poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević dodaje da će Nikola Selaković „imati probleme da odbrani kosovsku politiku Aleksandra Vučića i da zadrži imidž nacionaliste sa jakom nacionalnom retorikom u Skupštini u kojoj će opozicija Vučića otvoreno i sa razlogom napadati za izdaju Srbije“.

“ Iz Skupštine Srbije pamtiću Orlića manje po nadimku Sima Gluvać koji je dobio glumeći jednog od junaka Nušićevog romana za decu „Hajduci“ kao i po sceni mog skrivanja ispod klupe, a više po tome da iako je konstantno zloupotrebljavao mikrofon predsedavajućeg, nikada se nije javio za reč i uzeo učešće u skupštinskoj raspravi. Videćemo da li Selaković može gore od Orlića“, zaključio je za N1 Srđan Milivojević.

BONUS VIDEO 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar