Orlić i Lutovac u klinču oko nacionalne frekvencije

Politika 11. maj. 202122:43 > 22:47
Podeli:
Foto: prit screen RTS

U emisiji Upitnik na Radio televiziji Srbije došlo je do verbalnog sukoba između člana Predsedništva SNS Vladimir Orlića i predsednika DS Zorana Lutovca u kom je Orlić Lutovca optužio da “sluša Dragana Đilasa” koji samo hoće vlast i pare, na je Lutovac uzvratio rekavši da to što priča “nema veze sa životom” i da je njegov govor čista radikalska, gebesolska propaganda.

Orlić je govoreći o dijalogu o izbornim uslovima izneo stav da opozicija zapravo hoće samo vlast i pare.

“Oni su zahtevali od stranaca da potpomoge njihov privatni biznis. Da Dragan Đilas i Dragan Šolak za njihove privatne televizije dobiju nacionalnu frekvenciju, to je zahtev svih zahteva. Ne nešto što je važno za narod i državu. To nema čak nikakve veze sa demokratijom i izbornim uslovima, ne, samo pare”, rekao je Orlić.

Voditeljka je na to prokomentarisala da je ona razumela kako je, u kontekstu slobode medija, traženo da se nacionalna frekvencija dodeli nekome ko bi najviše bio raspoložen za opoziciono delovanje.

Povezane vesti:

“Tiče se i Vaše televizije. Da li ste čuli da oni hoće da određuju ko će da uređuje program i ovde i na RTV-u, a čini mi se i na privatnim televizijima, valjda hoće da preprodaju te minute…”, kaže.

Objašnjava da ukoliko se to ne desi opozicija, tj. Dragan Đilas, koga svi slušaju, preti ulicom.

“I on ga sluša naravno”, kaže Orlić pokazujući na prisustnog Lutovca koji odvraća sa: “Pustite to.”

“Šta da pustim, to kažu ovi što su bili u Vašoj stranci, da se ne vidite od Đilasa”, odvraća Orlić.

“Ovo što pričate nema veze sa životom, kao i obično ono što vi pričate”, rekao je Lutovac i nastavio:

“Kada govorimo o izbornim uslovima, ovo su čiste radikalske, gebelsovske teme, zamene teza. Ne tražimo da da uređujemo RTS, ne da uređujemo medije, nego da RTS radi ono što je zapisao u Ustavu – da blagovremeno istinito izveštava građane Srbije. Da građani Srbije zanaju o aferi “Krušik”, da znaju o aferi “Jovanjica”, da znaju o tome kako je ubijen Cvijan, da znaju sve one važne društvene teme o kojima se ne govori na javnom servisu a moralo bi.”

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar