Foto: N1

Član Predsedništva Srpske napredne stranke Vladimir Orlić ocenio je danas da se lider Stranke slobode i pravde Dragan Ðilas obogatio nakon što je ušao u politiku.

Orlić je u saopštenju naveo da je Ðilas, kada je ušao u politiku, prijavio kuću koja je bila na ime njegove žene, polovan auto i 74.000 evra ušteđevine, te da, iako tvrdi da je bogatstvo stekao u Češkoj, „Ðilasov vrtoglavi uspon kreće tek od ulaska u politiku“.

„Preko funkcije, samo za njega izmišljene pozicije direktora Narodne kancelarije Borisa Tadića, republičkog ministra i konačno položaja gradonačelnika Beograda, gospodara života i smrti naše prestonice, Dragan Ðilas je preko svojih firmi poslovao sa RTS i preprodavao reklamne sekunde po povlašćenim cenama. Poslovao je i sa Studiom B u vreme kada je bio gradonačelnik, ali i sa brojnim drugim javnim preduzećima i republičkim ustanovama. Samo od poslova sa Telekomom Ðilasove firme su prometovale 30 miliona evra“, tvrdi Orlić.

Tako je, navodi, Ðilas završio poslovne i političke poduhvate sa 25 miliona evra imovine i to one koju je sam prijavio i priznao.

„Dragan Ðilas uspešni preduzetnik iz Češke ne postoji, već postoji isključivo Dragan Ðilas bahati tajkun, koji je svoje silne milione stekao upravo u vreme kada se nalazio na vlasti i upravo od tog boravka na vlasti“, naveo je Orlić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare