Foto: Opština Voždovac

Kao u najbolja doba znamenitih svetskih autokrata, koji su brižljivo izgrađivali sopstveni kult ličnosti, u Beogradu je održana promocija knjige "Vučić, jedna priča, osvajanje političkih prostora", čiji autor je nekadašnji funkcioner Srpske radikalne stranke Aleksandar Đorđević. Knjiga o predsedniku Srbije predstavljena je, gle čuda, u opštini Voždovac u kojoj su na vlasti naprednjaci, a promociju su obeležili hvalospevi na račun Aleksandra Vučića.

U knjizi je opisan razvojni put predsednika Srbije i njegovi potezi i uspesi na političkoj sceni, a na promociji nisu izostali hvalospevi na račun Vučića i veličanje njegovog lika i dela kako od strane autora, tako i predsednice te opštine Ivana Tomić Ilić.

Tako je autor Đorđević poručio da ličnost Aleksandra Vučića treba da bude primer mladim ljudima, a predsednica opštine je otišla korak dalje u poltronizmu i poslušnosti pa je Vučića navela kao „primer vanvremenskog državnika“.

Foto: Opština Voždovac

Zloupotrebu opštine Voždovac i organizaciju ove promocije osudila je Narodna stranka Voždovac.

Predstavljanje knjige, kako kažu, predstavlja „gebelsovsku kampanju veštačkog stvaranja kulta ličnosti osobe koju će istorija upamtiti kao politikanta koji je Srbiji naneo štetu nesagledivih razmera“.

„Skandal koji se desio u sali Skupštine opštine Voždovac predstavljanjem knjige koja veliča lik i delo Aleksandra Vučića u režiji predsednice opštine Voždovac Ivane Tomić Ilić i lica povezanih sa najvećim kriminalnim organizacijama na Balkanu, jasno pokazuje da Srbija srlja u totalitarizam stvaranjem kulta ličnosti“, navela je Narodna stranka Voždovac.

Predsednica opštine Voždovac svojim ponašanjem, kako navode iz Narodne stranke, samo potvrđuje da je poltronizam jedini obrazac ponašanja u redovima SNS-a i da je jedini kvalitet koji je kvalifikuje da vodi opštinu njen poltronizam i slepa poslušnost.

Svojom izjavom da bi svi od Aleksandra Vučića trebalo da nauče da nikad ne odstaju od svojih ideja, ona se najgrublje podsmeva građanima Voždovca, Beograda i Srbije, navode u Narodnoj stranci Voždovac.

Promocija knjige o Vučiću izazvala je komentare i na Tviteru.

Neki od tviteraša su se zapitali „Na šta oni troše pare?“.

Neki su komentarisali publiku  na promociji u opštini Voždovac.

Jedan tviteraš se zabrinuto zapitao:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare