Foto: Promo

Omladina Demokratske stranke (DS) ocenila je danas da je najavljena pomoć od po 100 evra svim punoletnim građanima zapravo legalizovana kupovina glasova i populistička mera.

„Kupovina glasova nikada nije bila legalnija, egzistencionalna neizvesnost nikada veća, a ljudski životi nikada nisu bili više predmet matematike. Osim one matematike kada kažu da imamo 6,8 miliona glasača u biračkim spiskovima, a 5,2 miliona punoletnih građana kada isplaćuje jednokratna pomoć“, navodi se u saopštenju.

Omladina DS navodi da je svrsishodnost takve mere već osporila struka i Fiskalni savet ali da to i nije toliko važno kada o tome odlučuju „lažni doktori nauka kao ministri“.

„Kako bi ovakve mere izašle iz okvira populizma i ušle u okvire socijalne odgovornosti, potrebno je izvršiti adekvatno targetiranje materijalno ugroženih pojedinaca“, dodala je omladina DS i navela da je vlast upravo izmenom budžeta kroz tri uredbe, bez rebalansa i diskusije u skupštini, pokazala da i parlament i sve institucije postoje samo na papiru a da sve odluke donosi jedan čovek.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram