Kandidat za gradonačelnika Beograda ispred liste "Srbija protiv nasilja" Vladimir Obradović izjavio je za N1 da Srpska napredna stranka zna da gubi na izborima u Beogradu, i da zato sprovodi prljavu kampanju protiv njega na društvenim mrežama.

Obradović se prethodnih dana našao na udaru kritike predstavnika vlasti i prorežimskih tabloida zbog fotografije na kojoj je pored predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić.

„U svojoj karijeri radio sam na desetinama različitih projekata koji se odnose i na javni sektor. U jednom periodu sam radio na projektima unapređenja inovacionih sistema sa kolegama s drugih fakulteta, to je bilo pre četiri ili pet godina“, objasnio je Obradović u kom periodu je nastala fotografija sa premijerkom.

Brnabić se, međutim, u međuvremenu iz Kine, gde je u zvaničnoj poseti, na Tviteru bavi Obradovićem, navodeći da radi u Nacionalnoj akademiji za javnu upravu, i da je „samo ove godine uzeo 379.478 dinara da pomogne u reformama.“

Vladimir Obradović Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

„Ja sam profesor koji predaje upravljenje projektima u javnom sektoru. Ja to radim, živim od svog rada, sve je javno i transparentno“, odgovorio je Obradović na prozivke predsednice Vlade.

Dodao je i da se savetovanje nekadašnjeg ministra Nenada Popovića odnosilo na već pomenuto upravljanje projektima u oblasti inovacija, i da nikada nije bio u njegovoj Srpskoj narodnoj partiji, piše N1. 

„Bio sam deo DSS-a u periodu pre 5. oktobra, pa nekoliko godina iza toga“, objasnio je Obradović svoj raniji politički angažman.

Kandidat „Srbije protiv nasilja“ za gradonačelnika Beograda ocenio je da vlast oseća nemoć, i da SNS zna da gubi izbore u Beogradu i zato, kako je rekao, pribegava nasilju.

„To je njihova standardna matrica ponašanja. Oni znaju da će izgubiti i zbog toga sve ovo rade. Ovo je početak silnog podmetanja i prljave kampanje koja je pred nama. Očekujem da će se napadi na mene i možda na moju porodicu nastaviti u budućnosti“, rekao je.

Kazao je i da nikada ništa nije krio, i da se sve što je naveo nalazi u njegovim različitim biografijama.

Obradović je bio i prvi profesor FON-a koji je javno govorio o plagiranom doktoratu ministra finansija Siniše Malog.

„Zbog toga sam kasnije trpeo raznorazna saplitanja, i to je u dobroj meri uticalo na to da kao politički nepodobna osoba, ne budem imenovan u Savet za borbu protiv korucpije“, istakao je Obradović.

Poručio je i da će, ukoliko dobije poverenje građana da vodi glavni grad, promeniti način upravljanja tako da briga o ljudima bude na prvom mestu. Sistem, kako je naveo, treba da radi u interesu građana, a ne vladajuće stranke, i na taj način će se doći do konkretnih rezultata kao što su nove škole, vrtići, garaže, rešavanje problema u saobraćaju itd.

„Beograđani treba da znaju da će grad da vodi stručan i ekspertski tim. Ne može jedan čovek da zameni sve ono što je potrebno za upravljanje ovim gradom“, zaključio je Vladimir Obradović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare