Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs, Dragan Mujan/Nova.rs

"Potvrđujem da se ja nalazim na snimku. Uvek ću reći šta je istina, a šta ne. Radi se o starom privatnom snimku koji je očigledno ukraden iz mog stana", saopštio je poslanik Đorđe Miketić nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u jutarnjem programu TV Hepi komentarisao intimni snimak koji se pojavio na društvenim mrežama.

Miketić ističe da, kad je ulazio u politiku, bio spreman na razna podmetanja, te da je zavalan svima koji su mu u prethodnom periodu pružili podršku.

PROČITAJTE JOŠ...

„Zahvalan sam svojoj supruzi, takođe aktivistkinji, na podršci kao i svima koji su mi je pružili tokom ovih dana, javno i privatno. Znali smo šta možemo da očekujemo. Takođe, snažno se zalažem za odgovornost, a to pre svega važi i za moje postupke. Međutim, ovo je snimak čija poenta nije bila da zastraši samo mene, nego je to poruka svim protivnicima ovog režima. Ako podignete glas, bavićemo se vašim privatnim životima, vašim prijateljima, ženama, decom, zabavama na koje odlazite, sajtovima koje posećujete“, ističe Miketić.

On dodaje da ne zna šta više od pomentog može da sugeriše u kakvoj se diktaturi nalazimo.

„Poslednji put kada smo imali takvu diktaturu, pod vlasću Miloševića, ubijani su politički protivnici (Stambolić), ubijani su novinari (Ćuruvija), građani su tučeni i zatvarani zbog kritičkog mišljenja, a taj teror je takođe sprovodila državna bezbednost i institucije države Srbije. Sve ovo podseća na period Miloševića. Ali i tom periodu je došao kraj. Tama je uvek bila najcrnja pred svitanje. Svesnim ulaskom u ovu tuču, hteo sam da pokažem građanima i prijateljima da nemaju razloga da se plaše. Da treba da podignu glas, da ne pristaju na ucene. Jer svaka promena polazi od nas samih, od nepristajanja. Strah više ne radi posao, ima nas više od njih. Porazićemo ih 17. decembra“, napominje Miketić.

On u saopštenju poručuje da je vreme da građani izađu iz „vrtloga blata, pretnji, rijaliti politike“.

„I da snažnije nego ikada uđemo u pozitivnu kampanju i promociju vizije drugačije, normalne Srbije i uređenog Beograda. Na kraju, zaista je gnusno, da Vučic na današnji dan, kada roditelji ubijene dece protestuju ispred Ribnikara, želi da pokrije tu temu objavljivanjem nečijih privatnih snimaka“, zaključuje se u saopštenju.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je u jutarnjem programu na televiziji Hepi o intimnim fotografijama i snimku Đorđa Miketića iz stranke Zajedno. Predsednik ove države govorio je o ljubakanju s devojkama, pominjao muško-ženske, ženko-ženske i muško-muške odnose, a u sve to upleo i Bezbednosno-informativnu agenciju, te najavio da će ona sve da razreši. Inače, BIA u Srbiji sedi dokona, sve ostalo je u redu, najvažniji problem je Miketićeva privatna fotografija…

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare