Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil izjavio je da je imao veoma dobar razgovor sa predsednikom Aleksandrom Vučićem o razgovorima Beograda i Prištine koji su u ponedeljak održani u Briselu. Hil je pohvalio Vučićev "konstruktivan angažman", izrazivši nadu da će se pronaći rešenje za problem registarskih tablica na Kosovu.

„Imao sam veoma dobar razgovor sa predsednikom Vučićem o briselskom procesu (…) Pozvao sam predsednika Vučića da nastavi svoj konsruktivan angažman u procesu, u nadi da ćemo naći rešenje. Konstruktivan angažman je pravi pristup. Nadam se da se rešenje može pronaći“, izjavio je Hil novinarima ispred Palate Srbija, nakon susreta sa predsednikom Srbije, a prenosi N1.

Pročitajte još...

Podvukao je da SAD veoma cene posao koji EU obavlja u dijalogu Beograda i Prištine, i da je lično impresioniran što je čovek ranga Žozepa Borela juče bio osam sati uključen u dijalog.

Kosovski premijer Aljbin Kurti prihvatio je noćas molbu američkog ambasadora na Kosovu da odluku o novčanom kažnjavanju vlasnika vozila sa srpskim registarskim tablicama odloži za 48 sati, ali ambasador Hil smatra da to nije dovoljno.

„Mislim da je EU jasno stavila do znanja da je potrebno više od 48 sati, da bi volela da još 363 dana doda na to“, kazao je on.

Hil je dodao i da jučerašnje razgovore u Briselu ne bi ocenio kao „propale“, te da su potrebni dodatni razgovori i da obe strane budu fleksibilne kako bi se došlo do rešenja.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar