Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

"Nije bilo napada na Kosovsku policiju, niti je bilo razmene vatre između Kosovske policije, ili bilo koje grupe", navodi se u saopštenju Kosovske policije, koja je reagovala nakon što su brojni srpski, ali i albanski mediji izvestili da je došlo do pucnjave u Zubinom potoku.

„Pozivajući se na brojna pitanja upućena Policiji Kosova, da li je policija napadnuta u Zubinom Potoku ili je došlo do razmene vatre između policije i kriminalnih grupa, obaveštavamo vas da: Nije bilo napada na Policiju Kosova, niti je bilo razmene vatre između Policije Kosova ili bilo koje grupe, PK nije imala razmenu vatre ni sa kim“, navodi se u saopštenju koje je policija Kosova objavila na Fejsbuku.

Podsetimo, u okolini Zubinog Potoka večeras oko 19.45 čula se rafalna paljba, a kako je javio portal Kosovo onlajn do pucnjave je došlo kada su specijalci kosovske policije pokušali da uklone barikade na alternativnom putu.

Snimak na kome se čuje rafalna paljba pojavio se na društvenim mrežama. Objavljen je i na Instagram profilu „zubinpotokinfo“, uz propratni tekst da su rafalna pucnjava i najmanje jedna detonacija odjeknuliu širem području Zubinog Potoka, preneo je portal Kosovo online. Detalji i uzrok još uvek nisu poznati.

S druge strane, prištinski list Koha naveo je saznanja iz više izvora da su u nedelju uveče u Zubinom Potoku napadnuti pripadnici Kfora iz Letonije. Dodaju da još uvek nema izveštaja o povređenima.

***

BONUS VIDEO: Dve nedelje barikada na severu Kosova

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare