Foto:TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/

Velika Britanija ne smatra da je Srbija kao država "ruski proksi" već da pojedini elementi u zemlji deluju direktno u interesima Rusije, rečeno je danas agenciji Beta u britanskoj ambasadi u Beogradu.

„Verujemo da postoje elementi u Srbiji koji deluju direktno u interesima Rusije i to tako što prete stabilnosti i demokratskim kapacitetima regiona. Srbija je nezavisna, suverena država. Ujedinjeno Kraljevstvo već dugo sarađuje sa Srbijom na nizu zajedničkih prioriteta i nastaviće to da čini“, naveli su iz Ambasade povodom reakcija na izjavu šefa britanske diplomatije Dejvida Kamerona (David Cameron) u spoljnopolitičkom odboru britanskog parlamenta.

PROČITAJTE JOŠ...

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče je rekao da je razočaran izjavom Kamerona i dodao da „Srbija nije proksi ni Rusije, ni Amerike, ni Britanije, ni Nemačke, niti bilo koga drugog, već nezavisna zemlja“.

U ambasadi Velike Britanije Beti je danas rečeno da je Kameron „ukazivao na elemente unutar Srbije za koje veruju da rade direktno u interesu Rusije, a ne na samu državu Srbiju“.

„Srbija je nezavisna suverena država i pozdravljamo jasnu poziciju srpske vlade u smislu protivljenja ratu u Ukrajini. Nastavićemo da ohrabrujemo Srbiju da sprovede sankcije protiv Rusije. Možda se ne slažemo u potpunosti, ali pozdravljamo redovan dijalog sa Vladom Srbije o ovim pitanjima“, naglasili su u Ambasadi.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar