Foto:Medija centar Beograd

Urednica portala Kossev.info Tatjana Lazarević izjavila je danas da je odluka Ustavnog suda Kosova da raspiše vanredne parlamentarne izbore "nastavak blamaže" za trenutnu kosovsku vladu.

Ona je agenciji Beta rekla da je kosovski Ustavni sud tom odlukom potvrdio ono što je na Kosovu bilo poznato još u junu nakon izbora vlade – da je vlada većinu dobila na nelegalan način jer je osuđeni poslanik Etem Arifi glasao za nju.

Sve odluke koje je ta vlada donosila, prema kosovskim zakonima, jesu zakonite, iako je izbor same vlade neleglan, dodala je ona.

Tatjana Lazarević smatra da je kosovska politika pokazala „neozbiljnost i neodgovornost“ samim tim što je potrošerno pola godine na donošenje odluke o jednoj „lako proverljivoj informaciji“ kakva je glasanje poslanika Arifija.

Osim toga, „odluka je doneta nakon skoro dvomesečne krize neuspešnog izbora predsednika Kosova, jer su pojedini kandidati, poput Ramuša Haradinaja, kao i sam opstanak vlade, ucenjivali svojim izborom“, kazala je ona.

Ustavni sud Kosova ocenio je nevažećim glas poslanika Etema Arifija, odlučujući tokom glasanja za formiranje vlade premijera Avdulaha Hotija, i naložio raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora u roku od 40 dana.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar