Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

N1 već skoro punih devet godina svakodnevno dokazuje da je nezavisna medijska kuća, posvećena odgovornom i profesionalnom izveštavanju. Naši novinari imaju slobodu da istražuju i izveštavaju o svim temama od javnog interesa, bez straha od cenzure ili pritiska. I nije nepoznanica da smo upravo zbog toga na udaru različitih aktera, koji širenjem neistina pokušavaju da unište naš ugled, objavila je u saopštenju TV N1.

„Jedna od tih kampanja i sada je aktivna – širenje lažne informacije o tome da lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas ima vlasnički udeo i utiče na teme kojima se N1 bavi. Obe tvrdnje su lažne i bez osnova. Ipak, izjava košarkaškog trenera Duška Vujoševića je postala glavna tema u tabloidima i medijima bliskim vladajućoj stranci, skoro kao da je diktirana. Jasno je da je ovo ništa drugo do svesna manipulacija i širenje neistina“, piše u saopštenju.

Kako se navodi, N1 je informativna platforma u vlasništvu United Media i deo je United Grupe čiji je većinski vlasnik investicioni fond BC Partners, što se može jasno i nedvosmisleno dokazati putem dostupnih javnih izveštaja i finansijskih podataka.

„Dragan Đilas nije nikada, niti sada ima vlasnički udeo u našoj kompaniji, a apsolutno ne postoji bilo kakav uticaj na uređivačku politiku. Političari mogu imati svoje mišljenje o našem izveštavanju, ali ključno je da nemaju moć da utiču na sadržaj naših vesti. I to važi, ne samo za Dragana Đilasa, već za svakog drugog aktera na političkoj sceni“, navodi se u saopštenju.

„Zaista je vreme da jednom za sva vremena stavimo tačku na te čaršijske priče koje imaju za cilj da dodatno uzburkaju atmosferu. Okrenimo se činjenicama i ne dopustimo da lažne teorije i tračevi srozavaju integritet novinarstva. N1 ostaje posvećen borbi protiv lažnih vesti i nastaviće da javnosti pruža verodostojne informacije i očuva poverenje svoje publike, bez obzira na ovaj i slične pokušaje da nas oklevetaju i oskrnave naš ugled“, navode sa TV N1.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare