Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević zakazao je za ponedeljak, 26. decembar, sednicu gradskog parlamenta, prenosi danas Beoinfo.

Na dnevnom redu sednice je Predlog odluke o utvrđivanju obima sredstava za vršenje poslova Grada i gradskih opština i određivanju prihoda koji pripadaju Gradu, odnosno gradskim opštinama u 2023. godini, kao i Predlog odluke o budžetu Grada Beograda za 2023. godinu.

Pred odbornicima je i Predlog rešenja o davanju saglasnosti na odluku o raspodeli neto dobiti iz 2021. godine gradskih javnih preduzeća, zatim Predlog rešenja o davanju saglasnosti na program poslovanja za 2023. godinu, kao i predlozi odluka o izmeni Odluke o lokalnim komunalnim taksama za teritoriju grada Beograda, izmeni Odluke o naknadama za korišćenje javnih površina za teritoriju grada Beograda, kao i Predlog cenovnika usluga organizacionih jedinica Gradske uprave Grada Beograda.

Na dnevnom redu je i Predlog zaključka o obavezi pribavljanja prethodnog odobrenja Sekretarijata za finansije Gradske uprave Grada Beograda za pokretanje postupaka javnih nabavki radi zaključenja ugovora o javnoj nabavci dobara, usluga i radova, te zaključenja okvirnog sporazuma.

Odbornici će razmatrati i više predloga odluka među kojima su odluke o utvrđivanju zakupnina za poslovni prostor na kome je nosilac prava javne svojine Grad Beograd, odnosno na kome Grad Beograd ima posebna svojinska ovlašćenja, o dodeli naziva ulice sa imenom Zorana Žunkovića na Savskom vencu, podizanju spomenika dr Agostinu Netu i prenosu osnivačkih prava Grada Beograda nad Muzejom afričke umetnosti.

Bonus video: Aleksandar Šapić o besplatnim udžbenicima i vrtićima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar