Opozicija koja će na beogradskim izborima nastupiti pod imenom "Biramo Beograd" je predala potpise GIK-u, Dobrica Veselinović Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Izborna komisija Gradske opštine Sopot odbila je na sednici u četvrtak proglašenje izborne liste „Biramo Sopot – Borivoje Srećković (Zeleno-levi front, Ne davimo Beograd, Narodni pokret Srbije, Demokratska stranka, Pokret slobodnih građana, Ekološki ustanak – Ćuta, Novo lice Srbije)“, koju je 12. maja podnela koalicija „Biramo Sopot“.

Podnosiocu liste je 13. maja naloženo da u roku od 48 časova dostavi najmanje 95 nedostajućih pravno valjanih overenih pismenih izjava birača da podržavaju izbornu listu, što koalicija „Biramo Sopot“ nije učinila, zbog čega je Izborna komisija Gradske opštine Sopot odbila da proglasi tu izbornu listu, piše N1.

Posle nekoliko turbulentnih dana koje je obeležila „epidemija“ odbijanja opozicionih lista, izborno “klupko” se polako odmotava i uskoro ćemo dobiti jasnu sliku ko izlazi na izbore, a ko ne.

Potvrđeno je da će opozicione liste „Biramo Beograd“ i „Kreni-promeni“ nastupiti na Voždovcu i Novom Beogradu, ali još uvek postoje nedoumice šta će biti sa Vračarom i Starim Gradom. Na ove dve centralne gradske opštine odbijene su liste koje predvodi Savo Manojlović, dok se čeka odbijanje ili usvajanje prigovora za koaliciju „Biramo Beograd“.

Sada je već i ozvaničeno da će „Biramo Beograd“ i “Kreni-promeni” nastupiti na izborima na gradskim opštinama Voždovac i Novi Beograd, nakon što su izborne komisije donele odluku da odbiju prigovore i proglase liste.

Da bi se izborni mozaik u Beogradu konačno sklopio potrebno je da se donesu odluke u dve centrale gradske opštine, Vračaru i Starom Gradu. U njima još uvek postoje prigovori i prvobitne odluke komisije da ih odbace, ali vrlo brzo će morati da donesu odluku šta će biti sudbina ovih lista.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare