Foto: Shutterstock

Koalicija “Srbija protiv nasilja” moraće u Beloj Palanci ponovo da sakuplja potpise građana za svoju izbornu listu sa kandidatima za odbornike u lokalnom parlamentu, jer je belopalanačka Opštinska izborna komisija odbacila njihovu listu uz obrazloženje da su potpise građana prikupljali na pogrešnom obrascu.

Nosilac izborne liste koalicije “Srbija protiv nasilja” u Beloj Palanci i kandidat za predsednika opštine Srđan Pavlović je rekao za portal Nova.rs da potpise građana moraju da ponovo prikupe do nedelje 26. novembra u ponoć.

“Mi smo obrazac za prikupljanje potpisa građana koji našu listu podržavaju skinuli sa sajta Republičke izborne komisije i njegova oznaka je OIKP -3/23. Lista nam je odbačena uz obrazloženje da smo morali da koristimo obrazac opštinske izborne komisije sa oznakom LI – 3/23. To su dva jednobrazna, identična obrasca”, istakao je Pavlović.

Srđan Pavlović Pavle Foto: Nova.rs

On je kazao da je koalicija “Srbija protiv nasilja” uložila žalbu Republičkoj izbornoj komisiji zbog odluke Opštinske izborne komisije, ali su u RIK-u dobili odgovor da moraju da ponovo prikupe potpise.

Pavlović je kazao da osnovano sumnja da je odbacivanje liste i odluka da se potpisi ponovo sakupljaju posledica nastojanja da se koalicija “Srbija protiv nasilja” eliminiše iz izborne trke i da se glasačima u Beloj Palanci ne da šansa da na biralištima pokažu svoju izbornu volju.

Foto: Nova.rs

“Tokom prikupljanja potpisa građana bilo je pritisaka na one koji su svojim potpisom podržali našu listu. Istoga dana kada su ljudi potpisivali, poverenici Srpske napredne stranke su to videli jer su imali uvid u knjigama za overu potpisa, odlazili su kod njih i propitivali ih zašto su potpisali. Građani su dolazili kod nas uplašeni i uplakani”, rekao je Pavlović.

Očekujemo da u toku dana, dodao je Pavlović, javni beležnik dođe u Belu Palanku i da krenemo sa novim prikupljanjem potpisa.

Pročitajte još

„Građani su uplašeni, ali verujem da će pobediti strah i da će imati hrabrosti da nas svojim potpisima ponovo podrže“, istakao je Pavlović.

Izbornu listu “Srbija protiv nasilja – Srđan Pavlović Pavle” u Beloj Palanci formirale su tri stranke – Stranka slobode i pravde, Narodni pokret Srbije i Demokratska stranka.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar