Aleksandar Vučić Foto:EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Manje od godinu dana bilo je potrebno predsedniku Srbije, Aleksandru Vučiću, da "obrne ploču" kada je reč o snabdevanje Srbije strujom. Naime, u novembru prošle godine govorio je da struju ne plaćamo novcem, već je pozajmljujemo kako bismo je vratili.

„Počećemo da punimo naše akomulatore. Otvaramo blok od 650 megavata – Tent B1, imaćemo mnogo struje, dovoljno za sve naše potrebe, nijedan megavat da ne uvezemo, a malo ćemo i da skupljamo, da čuvamo, ja volim da imamo u rezervama“, govorio je tada Vučić.

Nekoliko meseci kasnije priča potpuno drugačija: Predsednik dramatičnim glasom saopštava da ipak ne ide sve po planu.

„Juče smo uvezli nešto više od 4 gigavajta električne energije i to nas je koštalo 2,4 miliona evra“, rekao je Vučić dodajući da treba videti kako je na spratu sva svetla pogasio.

„Sva svetla, sve samo pogasio. Ono malo frižiderče gde mi stoje zero cola i voda sam isključio jer sad nije ni toplo“, rekao je predsednik.

Podsetimo, Ministarstvo rudarstva i energetike Srbije saopštilo je ranije da je donelo predloge preporuka za smanjenje potrošnje električne i toplotne energije za državnu upravu, jedinice lokalne samouprave, preduzeća u državnom vlasništvu, privredu i domaćinstva.

BONUS VIDEO: Skuplja struja, koliko je potonuo EPS

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare