Foto:Nova.rs

Iz Sudskog i Tužilačkog saveta Kosova je saopšteno da je od 7. novembra do sada ostavke podnelo 25 sudija i 10 tužilaca iz redova srpske zajednice.

Istovremeno su ostavke podneli 119 zaposlenih (administrativno osoblje i ostali u sudovima) iz redova srpske zajednice, dok je ostavke podnelo i 22 zaposlena kao administrativno osoblje u Osnovnom tužilaštvu u Mitrovici.

Astrit Kolaj iz kancelarije za informisanje Tužilačkog saveta Kosova rekao je da su ostavke podneli samo tužioci i administrativno osoblje Srbi koji su bili angažovani u Osnovnom tužilaštvu u Mitrovici.

Ostavke koje su podnele sudije, tužioci i administrativno osoblje iz redova srpske zajednice su u procesu razmatranja oba saveta.

Napuštanja funkcija Srba iz kosovskih institucija, uključujući pravosuđe i tužilaštvo, usledilo je posle odluke kosovskih vlasti da suspenduju direktora kosovske policije za severni region Nenada Đurića, koji je odbio da sprovede odluku vlade Kosova za preregistraciju automobila koji imaju registarske tablice izdate od Srbije za gradove na Kosovu u RKS tablice.

***

BONUS VIDEO – Da li je realan zahtev Srbije KFORu o povratku vojske na sever Kosova?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar