Boško Obradović Foto:FoNet/Milica Vučković

Lider Dveri Boško Obradović izjavio je danas da predsednik Srbije Aleksandar Vučić nikada nije demantovao da je spreman da podrži ulazak Kosova u UNESKO, Interpol, NATO ili EU, već da je uvek govorio samo o protivljenju članstvu u UN.

„Vučić uvek pominje samo protivljenje članstvu tzv. Kosova u UN, dok potpuno prećutkuje u domaćoj javnosti ono što je izjavio za strane medije: da je spreman da podrži ulazak tzv. Kosova u razne međunarodne organizacije. Odgovorno tvrdim da to znači da kada posle Ohrida krene primena francusko-nemačkog sporazuma, to znači da se Vučićeva vlast više nikada i nigde u međunarodnim forumima neće suprotstavljati prijemu lažne države Kosovo u UNESКO, Interpol, EU, NATO“, naveo je Obradović u pisanoj izjavi.

On je ponovio stav Dveri da potpisivanje Evropskog plana za normalizaciju odnosa Srbije i Kosova znači saglasnost sa ulaskom Kosova u međunarodne organizacije.

„Ako to nije tako kako ja tvrdim, pozivam Aleksandra Vučića da ovo javno demantuje ili već sutra u Ohridu odbaci francusko-nemački sporazum u celosti, kao jedini pravi dokaz da nije prihvatio ucene iz EU. U suprotnom, treba da podnese ostavku i svoju novu politiku o Kosovu i Metohiji kandiduje na vanrednim izborima“, tražio je Boško Obradović.

Bonus video: Boško Obradović – Posle deset godina opozicionog statusa, nemam kome da se dokazujem da sam opozicija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare