Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je da su "lažni izbori" u potpunosti ogolili da u Srbiji više nema demokratije, da su definitivno ukinuti slobodni i pošteni izbori i da je vlast izgubila legitimitet, istakavši da je izlaz iz političke krize prelazna tehnička vlada i novi izbori.

Obradović je u pisanoj izjavi naveo da su „lažni izbori“ definitivno propali i da dosadašnja vlast nema više nikakav legitimitet, a da će budući saziv Narodne skupštine biti bez opozicije.

„Ako najveća opoziciona grupacija u Srbiji, Savez za Srbiju i druge kolege sabrane u ujedinjenoj srpskoj opoziciji u bojkotu izbora, nije učestvovala na izborima i neće se naći u parlamentima ni na republičkom, ni na pokrajinskom, ni na lokalnom nivou, to znači da je demokratija u Srbiji krnja, defektna, fasadna, lažna i da nas sve to vodi u još veću političku krizu“, ukazao je Obradović.

On je ocenio da je bojkot uspeo i, uz sve mane, pokazao se kao ozbiljan politički instrument za dovođenje u pitanje nedemokratskog režima.

„Sada ujedinjena opozicija u bojkotu treba da nastavi dalje zajedno i da mnogo više predstavlja svoj politički program kako će izgledati Srbija nakon pada Aleksandra Vučića“, naveo je Obradović.

Obradović je istakao da je jedino rešenje političke krize – prelazna tehnička vlada i novi, vanredni izbori na svim nivoima.

„Nema i ne može biti normalnog političkog života, demokratije i parlamentarizma bez opozicije“, rekao je Obradović i dodao da vanredni izbori moraju biti pod drugačijim pravilima, uslovi za njih moraju biti slobodni i pošteni, a sve to mora da garantuje prelazna tehnička vlada.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare