Obradović: Vlast da povuče zakon o istopolnim zajednicama

Politika 10. maj. 202110:27
Podeli:
Boško Obradović Foto:TANJUG/ RADE PRELIC

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović pozvao je danas vlast u Srbiji da povuče zakonski predlog o regulisanju prava istopolnih zajednica iz procedure, nakon što je predsednik Aleksandar Vučić najavio da ga neće potpisati, i ocenio da je taj akt "antiustavan, antihrišćanski i antiporodičan".

„Ako se u strahu od svojih birača predsednik Srpske napredne stranke (SNS) prvi put za devet godina vlasti setio da postoji Ustav i da mora da ga poštuje – to je veliki napredak, ali onda je jedino rešenje povlačenje predloženog zakona iz procedure… Nismo čuli predsednika SNS da je to naložio Gordani Čomić koju je pozvao u Vladu Srbije, iako je omraženi kadrovik bivše vlasti poput Siniše Malog ili Gorana Vesića“, rekao je on.

Obradović je saopštenju naveo da su u parlamentarnoj proceduri i Predlog zakona o rodnoj ravnopravnosti i izmene Zakona o zabrani diskriminacije, što govori da vlast nije odustala od ideje „kršenja Ustava“.

„U Srbiji već postoji ravnopravnost polova, kao i zakon o zabrani diskriminacije, ali to očito nije dovoljno već se želi zabraniti svaka kritika ovih izmišljenih novatorskih ljudskih prava koja nam se nameću suprotno volji većine gradjana Srbije, javnom moralu i učenju svih tradicionalnih verskih zajednica“, dodao je Obradović.

On je ocenio da su pravi motivi LGBT zajednice zapravo legalizacija homoseksualnih brakova i zakonska mogućnost usvajanja dece i da nema ni govora da se tu radi o ljudskim pravima, ljubavi i ugroženosti.

„Ideologija homoseksualizma je totalitarna i gazi sve pred sobom da bi ostvarila njihov ideal. Uostalom, oni danas imaju i formalnog predsednika Vlade Srbije i postavlja se pitanje kako su to onda ugroženi i šta još žele? Koliko ministara u Vladi treba da budu homoseksualci da bi bili zadovoljni? Da li će biti uvedene obavezujuće kvote za homoseksualce u svim sferama društva: u vrtićima, školi, policiji, vojsci… I da li su pitali homoseksualce da li su oni uopšte za to da ih ovakvi plaćeni ideolozi zastupaju“, naveo je Obradović.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar