Boško Obradović Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Predsednik Dveri Boško Obradović izjavio je da Srbi ne treba da se vrate u institucije Kosova i ponovo zatražio vanrednu sednicu parlamenta i raspravu o nemačko-francuskom predlogu za normalizaciju odnosa dve strane.

Obradović je na konferenciji za novinare ocenio da bi borba srpskog naroda na severu Kosova i Metohije bila uzaludna ako bi, kako se izrazio, bila završena povratkom u iste separatističke institucije pod bilo kojim izgovorom.

Pravi heroji sa severa Kosova i Metohije su svi oni policajci i drugi naši građani koji u ove lažne institucije nisu hteli da uđu 2013. godine, kada ih je posle potpisivanja antiustavnog Briselskog sporazuma na to pritiskala aktuelna vlast“, rekao je Obradović novinarima.

On je u Domu Narodne skupštine kazao da je sada ključno da dođe do promene „pogrešne politike“ prema Kosovu i Metohiji i ocenio da novi pregovori ne smeju voditi ka povratku u „lažne institucije lažne države, niti ka formiranju bilo kakve zajednice srpskih opština prema ustavu i zakonima ove lažne države“.

Bonus video: Počeo miting Srba u Kosovskoj Mitrovici

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar