Boško Obradović Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Predsednik Dveri Boško Obradović ocenio je danas da, kako se približavaju parlamentarni izbori u Crnoj Gori koji su zakazani za 30. avgust, "postaje sve jasnije" da crnogorski predsednik Milo Đukanović na njima gubi vlast posle 30 godina. "Ali on se neće lako predati jer pad sa vlasti u njegovom slučaju znači gubitak bogatstva i slobode kroz krivičnu i materijalnu odgovornost za sav kriminal i lopovluk koji stoji iza aktuelnog crnogorskog režima", naveo je Obradović u saopštenju.

On je dodao da to znači da će crnogorski režim biti spreman na sve da vlast očuva.

PROČITAJTE JOŠ...

„To opet znači sve oblike krađe izbora, kao i pritisaka, ucena i potkupljivanja birača. Svakako se može očekivati i štampanje lažnih ličnih dokumenata za lažne birače koji treba da nadoknade minus za onoliko koliko Đukanović po anketama trenutno zaostaje u odnosu na opoziciju. Mora se računati i na sve oblike specijalnog rata u režiji Bebe Popovića poput izmišljene medijske afere Državni udar sa prošlih izbora“, navodi se u saopštenju.

Obradović dodaje da zabrinjava uloga srpske vlasti u pomaganju Đukanovićevom opstanku na vlasti po svaku cenu.

„Ne zaboravimo da je (predsednik Srbije) Aleksandar Vučić bio lično taj koji je na prošlim izborima spasao Đukanovića koji je praktično već bio izgubio, kada je potvrdio navode crnogorskog režima o nekakvom državnom udaru iza koga stoje strane (ruske) službe“, navodi se u saopštenju.

Obradović dodaje da ovoga puta Vučićev režim, zbog starih dugova prema Đukanoviću, može da pomogne „slanjem lažnih birača iz Srbije koji su u međuvremenu dobili lažna crnogorska dokumenta koja štampa njihova tajna policija“.

Milo Đukanović
Foto: EPA-EFE/TOMS KALNINS

„Imajmo u vidu da Aleksandar Vučić mnogo duguje Milu Đukanoviću koji ga je uveo u svet stranih obaveštajnih službi, omogućio mu zapadnu podršku, upoznao ga sa Stankom Subotićem Canetom od koga je dobio prvu finansijsku podršku kada je stvarana Srpska napredna stranka (SNS), kao i kontroverznim biznismenom i obaveštajcem Muhamedom Dahlanom“, naveo je Obradović u saopštenju.

On je dodao da ako se uzme u obzir da iza „Beograda na vodi“ stoji „zajednički biznis porodica Vučić i Đukanović“ onda su oni povezani više nego što bilo ko može da zamisli i obavezni da čuvaju jedan drugog, inače mogu izgubiti sve.

„Jer smena Mila Đukanovića u Crnoj Gori otvara put ka padu sa vlasti i njegovog brata blizanca u Srbiji. A to može biti još jedan razlog za Vučićevu podršku Đukanovićevoj pobedi na izborima, što je apsolutno neprihvatljivo sa stanovišta otimanja svetinja i progona Srba i SPC u Crnoj Gori od strane tamošnje vlasti“, naveo je predsednik Dveri Boško Obradović u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare